Från oss alla, till er alla

Vi går nu med stormsteg mot jul och nyår. När jag blickar tillbaka på 2016 kan jag konstatera att det har varit ett händelserikt år för Prologis.

Prologis önskar God Jul

Logistikmarknaden fortsätter att utvecklas i snabb takt och är fylld med möjligheter. Prologis har en aggressiv tillväxtstrategi för Norden, med målet att dubbla vår portfölj av logistikyta till 2020. För att nå målet måste vi både göra förvärv men även utveckla egna fastigheter, främst i våra fem topplägen i Sverige.

I en intervju med Dagens Handel nyligen berättade jag hur en starkt växande och alltmer avancerad e-handel är en av de främsta drivkrafterna bakom efterfrågan på nya logistikfastigheter. E-handeln i Europa förväntas fördubblas från 212 till långt över 400 miljarder euro mellan 2015 och 2020.

Under 2017 kan ni förvänta er fler spännande nyheter då vi just nu arbetar på ett flertal lovande projekt som ligger i linje med våra högt ställda ambitioner för Norden. Jag och mina kollegor på Sverigekontoret ser fram emot ett fortsatt samarbete och att få stötta era verksamheter med vår expertis även nästa år. Nu önskar vi er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Bram Verhoeven
Regiondirektör Norden & Benelux

Händelser under året

Storbygge i Göteborgs hamn

Prologis Park Gothenburg II asfalteringI slutet av april påbörjade Prologis bygget av två anläggningar i den nya stora logistikparken vid Göteborg hamns. Prologis Park Gothenburg II omfattar sammanlagt 65 000 m2 logistikyta på en 130 000 m2 stor tomt. Bygget av våra anläggningar pågår nu för fullt och invigningen sker i mars 2017.

Läs mer i Göteborgs-Posten: Storbygge i Göteborgs hamn

Bram Verhoeven ersätter Allan Lavén

Bram VerhoevenI början av hösten gick Prologis tidigare regiondirektör för Norden, Allan Lavén, i pension. Hans ersättare är Bram Verhoeven som även är regiondirektör för Benelux. Bram har lång erfarenhet av logistikfastigheter och är välbekant med den nordiska marknaden.

Läs mer om Bram här

 

Logent hyr 23 000 m2 av Prologis i Göteborg

Prologis Park Gothenburg IIEn glädjande nyhet från året var att logistikföretaget Logent, med bland annat Volvo Cars som kund, blir först att hyra in sig i Prologis Park Gothenburg II. Logent kommer att hyra 23 660 m2 vilket motsvarar ungefär 65 procent av parkens första fas.

Läs mer i Intelligent Logistik: Logent hyr 23 000 m2 av Prologis i Göteborg

 

Tillgängliga ytor och nyproduktion

Prologis Avalability - Lediga lokalerAvslutningsvis vill jag passa på att tipsa om vår nya sida där företag enkelt kan hitta tillgängliga ytor och se vad som är på gång när det gäller nyproduktion.

Besök vår nya webbplats för tillgängliga ytor och nyproduktion här.