Hamid Moghadam – utsedd till EY Entrepreneur Of The Year

Hamid Moghadam, ordförande och koncernchef för Prologis, har blivit utsedd till EY Entrepreneur Of The Year i USA

SAN FRANCISCO/GÖTEBORG, 2 december 2013 – Prologis, Inc., världens ledande ägare, förvaltare och utvecklare av industriella fastigheter, meddelar att Hamid Moghadam, ordförande och koncernchef, har blivit utsedd till EY Entrepreneur Of The Year i USA.

– Det är en prestigefylld utmärkelse och vi är särskilt stolta över att Hamid Moghadam fått den nationella utmärkelsen i USA, utöver den han tilldelats i kategorin Fastigheter och Byggnation. Juryns motivering var att Hamid Moghadam har skapat en decentraliserad struktur där global räckvidd kombineras med stark lokal närvaro. Det är Prologis styrka, säger Allan Lavén, regiondirektör för Prologis Norden.

En oberoende jury valde ut vinnaren bland mer än 250 regionala mottagare av utmärkelsen.

EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer och delas ut av EY, tidigare Ernst & Young. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i cirka 50 länder. En extern jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Under våren möts vinnarna från de olika länderna i en världsfinal i Monte Carlo.

Mer information finns i den bifogade pressreleasen på engelska:
Hamid Moghadam – EY Entrepreneur

Ladda ned press releasen:
Hamid Moghadam – EY-entreprenör

Foto finns för nedladdning påPr Newswire