Prologis förvärvar ny modern logistikfastighet och välkomnar Steelwrist som ny kund

Prologis har förvärvat en logistikfastighet i Rosersberg nära Stockholm som omfattar 12 334 kvadratmeter. Ett långsiktigt hyresavtal har tecknats med Steelwrist, ett svenskt företag och världens snabbast växande tillverkare av tiltrotatorer och snabbfästen för grävmaskiner.

Efter att ha växt ur sin tidigare produktionsanläggning hade Steelwrist omfattande krav på sin nya logistikfastighet – inte bara på grund av att produkterna är mycket skrymmande, utan också för att snabb service är ett av företagets kärnvärden.

Logistiknavet i Rosersberg med närhet till Arlanda

Fastigheten ligger i logistiknavet i Rosersberg med närhet till Arlanda, Stockholm och andra viktiga transportvägar, vilket gör den till en optimal logistikfastighet som möter dagens logistikbehov.

Prologis Logistikfastighet i Rosersberg Stockholm

Eftersom Steelwrists mål är att bli “bäst i världen på att utveckla, tillverka och sälja redskap som ökar grävmaskiners effektivitet“, har Prologis globala närvaro haft stor betydelse.

Rätt fastighet vid rätt tillfälle

– Prologis kunde erbjuda oss rätt fastighet vid rätt tillfälle. Vi ser fram emot fortsätt expansion av vår verksamhet i denna fastighet, säger Stefan Stockhaus vd för Steelwrist.

– Förvärvet ligger i linje med våra ambitioner att växa på den svenska marknaden och framförallt i Stockholmregionen. Vi är glada över att ha kommit överens och välkomnar Steelwrist som ny hyresgäst, säger Gunnar Gillholm, projektchef Norden, Prologis.

Prologis har sedan tidigare logistikparken Prologis Park Arlanda, belägen i närheten av Stockholm, med tre byggnader med en totalarea som omfattar drygt 60 000 kvadratmeter med ytterligare tillgänglig mark för byggnation.