Prologis höll spadtagsceremoni för 15 000 m2 byggnad i Arendal

Intresset var stort när det symboliska första spadtaget för den 15 000 m2 spekulativa byggnaden togs i Prologis Park Göteborg, Arendal, den 2 april. Det firades på plats med inbjudna gäster..

Den nya byggnaden blir den fjärde i Prologis Park Göteborg. Fastigheten beräknas bli klar under sista kvartalet 2014. Prologis bygger anläggningen på spekulation, på nyligen förvärvad mark i Arendal, Göteborg, för att möta den starka efterfrågan från kunder. Göteborg är Nordens logistiknav på grund av Göteborgs Hamn och utbudet av moderna, strategiskt belägna logistikfastigheter är begränsat här.

Första spadtagetEn rad talare var på plats vid spadtagsceremonin, för att dela med sig av synen på logistiktrender, betydelsen av strategiskt belägna logistiknav och behovet av fortsatt utveckling. Allan Lavén, regionchef Prologis Norden, Olof Tullberg, affärsutvecklingschef Johnson Controls och Roger Strömberg, näringslivschef på Business Region Göteborg, medverkade i eventet.

rsz__dsc2935Dessutom bidrog författaren och kommunikationsexperten Colin Moon – utsedd till Årets manliga talare 2012 och en av Skandinaviens mest eftertraktade föreläsare – med sina kunskaper om interkulturell och global affärskommunikation, kulturkrockar och kulturskillnader.

rsz__dsc2396– Vi är glada över att vi fick möjlighet att dela våra insikter om regionala logistiktrender vid spadtagsceremonin i Arendal. Engagemanget och det stora intresset på eventet bekräftar de dynamiska förhållandena på marknaden, säger Allan Lavén, regionchef för Prologis Norden.

Gästerna fick även besöka Johnson Controls logistikanläggning som företaget hyr av Prologis. Anläggningen ingår i Prologis Park Göteborg, som ligger i direkt anslutning till Göteborgs Hamn. Det fanns dessutom möjlighet att delta i en rundtur i Göteborgs Hamn.