Prologis Impact Day 2017 som stöd för Göteborgs Stadsmission

I slutet på maj genomfördes den årliga IMPACT DAY, en dag då Prologis med stöd av 1500 medarbetare världen över utför volontärarbete. För tredje året i rad stöttar Prologis Stadsmissionen, och i år delas det ut t-shirts och startnummer till 600 löpare som sprang för Stadsmissionen i Göteborgsvarvet.

Bidrar till ett bättre Göteborg

– Prologis gjorde ett fantastiskt jobb och tog hand om våra löpare på ett ypperligt sätt. Vi är tacksamma för Prologis insats och de hjälpte till att göra skillnad. Ett stort tack till Prologis som bidrar till ett bättre Göteborg som inkluderar alla människor, säger Karin Spigelman, ansvarig för företagssamarbeten på Göteborgs Kyrkliga Stadsmission. Totalt samlades det in ungefär 350 000 kronor som kommer gå oavkortat till Stadsmissionens sommarläger för barnfamiljer.

Prologis Impact 2017

– Vi är glada att vi med gemensamma krafter har kunnat bidra till Stadsmissionens viktiga arbete med att ge barn och ungdomar ett betydelsefullt sommarlov, säger Bram Verhoeven, regionchef för Norden och Benelux.

Prologis Impact 2017

Om Stadsmissionen sommarläger

Sommaren är en mörk tid för många barn. När ”Den blomstertid” klingat ut och de flesta ungar springer ut i solskenet börjar en mörk tid för en del av deras klasskamrater. Förskola och fritids stänger och barn lämnas vind för våg och får klara sig på vad de hittar i ekande tomma kylskåp. Dessa barn både längtar efter att sommarlovet skall ta slut och har ångest för att komma tillbaka och lyssna på lärare och kompisar dela med sig av härliga sommarminnen. Varje år anordnar Stadsmissionen under flera veckor ett kollo som ger barn och familjer i utsatthet möjligheten att komma iväg på semester. För många är detta familjens första semester någonsin. Första gången man lär sig simma och cykla, första gången man grillar eller kan dra iväg på fisketur med en nykter mamma eller pappa.

Läs mer om Stadsmissionens sommarläger och aktiviteter