Prologis utvecklar i Göteborg

Projektet drivs av stark efterfrågan och begränsad tillgång

Göteborg – 25 februari 2014 – Prologis, Inc., världens ledande ägare, förvaltare och utvecklare av logistikfastigheter, meddelar idag att man bygger en anläggning på spekulation, på nyligen förvärvad mark i Arendal, Göteborg, för att möta den starka efterfrågan från kunder. Byggnaden, på cirka 15 000 kvadratmeter, blir den fjärde i Prologis Park Göteborg.

– Investeringen stärker Göteborg som Nordens logistiknav. När ett världsledande företag som Prologis utökar sin närvaro här får vi ytterligare en bekräftelse på hamnens stora betydelse för Sverige och övriga Norden. Göteborg har starka handels- och logistiktraditioner. Det finns 2 300 utlandsägda företag i regionen och ungefär hälften av dem ägnar sig åt export, säger Roger Strömberg, näringslivschef på Business Region Göteborg.

– I Göteborg är utbudet klart begränsat, vilket inskränker valmöjligheterna för våra kunder. Den starka efterfrågan på nya logistikytor har gett oss självförtroendet att starta en riktad spekulativ satsning på denna nyckelmarknad, där vi har 100 procent beläggning, säger Allan Lavén, regiondirektör för Prologis Norden.

Den nya fastigheten uppförs på Arendals industriområde med direkt anslutning till Göteborgs Hamn. Den utformas för upp till två kunder. Fastigheten beräknas bli klar under sista kvartalet 2014. Logistikparkens tre befintliga byggnader på närmare 53 000 kvadratmeter är fullt uthyrda.

Prologis är en ledande leverantör av industrifastigheter i Sverige, med cirka 354 000 kvadratmeter logistik- och distributionsyta, i december 2013. Alla befintliga svenska fastigheter är fullt uthyrda. I Europa uppgår Prologis fastighetsbestånd till 13,7 miljoner kvadratmeter och uthyrningsgraden är 93,6 procent.

Ladda ned press releasen:
Pressmeddelande – Prologis Arendal