Slutspurt för bygget av nya logistikparken i Göteborg

Vår nya logistikpark i Göteborg – Prologis Park Gothenburg II – börjar nu ta form på riktigt. Bygget har flutit på enligt tidsplan och vi siktar som planerat på att projektet ska vara klart i början av mars 2017.

Just nu byggs huskropparna, vilket innebär att väggar och tak färdigställs, samtidigt som anläggningen asfalteras. Dessutom planeras och görs vissa anpassningar och förberedelser för våra nya hyresgäster för att möta deras specifika önskemål. Vi har tidigare berättat att logistikföretaget Logent har tecknat det första hyresavtalet, men det finns även flera intressenter som ännu inte är officiella.

Prologis Park Gothenburg II tar form

Logistikpark som kommer miljöcertifieras i nivån ”very good”

Prologis Park Gothenburg II kommer miljöcertifieras i nivån ”very good” enligt BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Bland annat har hela anläggningen energisnål LED-belysning, isolerade betongväggar, samt golv av kompositbetong och extra mineralullsisolering. Dessutom finns en 27 meter djup betonglastgård framför samtliga lasthus för att minimera slitage och framtida underhåll. Uppfarter av betong är också fördelaktiga vid halt och blött väglag.

Miljöcertifieringen tilldelas annars oftast till kontorsbyggnader, så att vår nya logistikpark får denna är något ganska unikt och något vi är extra stolta över. Just nu har vi 13 500 m2 ledig yta i vår nya park med inflyttning från mars 2017 och ytterligare 20-25 000 m2 kommer finnas tillgängligt under 2018.

Prologis Park Gothenburg II asfaltering