Jönköpings kommun har ungefär 135 000 invånare, vilket gör det till en av Sveriges tio största städer. Regionen räknas som ett av de viktigaste logistikområdena i södra Sverige. Ett väl utbyggt järnvägs- och vägnätverk ger snabb åtkomst till Stockholm, Göteborg, Jönköpings flygplats och Köpenhamn i Danmark. 80 procent av Sveriges befolkning finns inom 35 mils radie från Jönköping. 

Tack vare den centrala placeringen är Jönköping ett viktigt logistiknav. Flera stora och medelstora företag finns i kommunen, där totalt ungefär 13 000 företag är verksamma.

Redan på tidiga medeltiden var Jönköping en viktig handelsplats, och staden har haft en betydande roll i handeln sen dess. Flera stora vägar passerar genom Jönköping, som E4 mellan Malmö och Stockholm och riksväg 40 från Borås. Riksväg 40 och E4 är den snabbaste förbindelsen mellan Göteborg och Stockholm.

Prologis förvaltar flera industrifastigheter och lagerbyggnader i Norrköpingsregionen.

Karta

Byggnader i fokus

Prologis Jönköping Park DC1
Jönköping DC1 Taberg i Sverige

Jönköping DC1 Taberg i Sverige

Jönköping, Sverige

Jönköping DC1 är Sveriges största lagerbyggnad och är belägen i ett av de viktigaste logistikområdena med räckvidd till större delarna av landet inom...

Jönköping DC2
Jönköping DC2

Jönköping DC2

Skillingaryd, Sverige

Fastigheten ligger 40 km söder om Jönköping och 28 km söder om Prologis Jönköping DC1 som har en yta på ungefär 82 000 kvadratmeter.

Jönköping DC3
Jönköping DC3

Jönköping DC3

Jönköping, Sverige

Jönköping DC3 är beläget i det expansiva Hedenstorpområdet i Jönköping, en betydelsefull logistikregion i södra Sverige. Det ligger ungefär 33 mil...

Marknad - kontaktformulär