Prologis Park Helsingborg DC1 är en logistikanläggning med hög standard, belägen i Öresundsregionen – ett av Sveriges mest attraktiva logistiklägen. Anläggningen byggdes 2014 och är GreenBuilding-certifierad. Solcellspaneler är installerade på taket. Solcellsanläggningen är 1615 kvm stor och genererar upp till 131 519 kWh per år.

Öresundsregionen i södra Sverige fungerar som en inkörsport till det europeiska fastlandet och de europeiska marknaderna, eftersom området rymmer flera viktiga logistiknav. Med sina nära 4 miljoner invånare är området det mest tätbefolkade i Skandinavien.

Logistikanläggningen ligger bredvid Helsingborgs hamn, som är känd för att vara Sveriges näst största containerhamn med toppbelägna intermodala terminaler. Alla lastbilar på väg till Stockholm, Göteborg eller Oslo från Europa passerar området. Dessutom kommer Fehmarn Bält-förbindelsen öppnas om några år. Förbindelsen kommer att korta ned leveranstiderna till och från norra Europa och Tyskland och minska förekomsten av förseningar som orsakas av ostadigt väder under de olika årstiderna.

 

Karta

Relaterade fastigheter