Loading...
Prologis Sweden

Norden

Marknader

Öresund
Stäng
Öresund

Öresund

Ända sedan Öresundsbron öppnade år 2000 har Skåne och Själland varit tätt sammanlänkade och lockat både företag och nya invånare till området. Här bor nästan 3.9 miljoner människor, vilket gör området till det mest befolkade hela i Norden.

Visa marknadsidan
Stockholm
Stäng
Marknad Stockholm

Stockholm

Stockholm är Sveriges ekonomiska, kulturella och politiska huvudstad. I storstadsområdet bor 2,5 miljoner invånare, ungefär en fjärdedel av Sveriges totalbefolkning. Stockholm är blomstrande, befolkningstätt och levande och en av de snabbast växande städerna i Europa.

Visa marknadsidan
Göteborg
Stäng
Marknad Göteborg

Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och Nordens femte största. Staden har ungefär 580 000 invånare och storstadsområdet ungefär en miljon. Göteborg ligger på Sveriges västkust, i Skandinaviens mitt, med en strategisk placering mellan Köpenhamn (Danmark) och Malmö (Sverige) i söder, och Oslo (Norge) i norr. Tack vare denna nyckelposition och stadens hamn har Göteborgs betydelse som industristad vuxit ända sen 1500-talet.

Visa marknadsidan
Norrköping
Stäng
Marknad Norrköping

Norrköping

Norrköping ligger ungefär 15 mil sydväst om Stockholm och ungefär 30 mil nordost om Göteborg. Staden har en flygplats och är strategiskt belägen med direktanslutning till Europavägarna E22 (Malmö, Kalmar, Norrköping) och E4 (Uppsala, Stockholm, Jönköping, Ljungby). Norrköpings kommun har ungefär 137 000 invånare.

Visa marknadsidan
Jönköping
Stäng
Marknad Jönköping

Jönköping

Jönköpings kommun har ungefär 135 000 invånare, vilket gör det till en av Sveriges tio största städer. Regionen räknas som ett av de viktigaste logistikområdena i södra Sverige. Ett väl utbyggt järnvägs- och vägnätverk ger snabb åtkomst till Stockholm, Göteborg, Jönköpings flygplats och Köpenhamn i Danmark. 80 procent av Sveriges befolkning finns inom 35 mils radie från Jönköping. 

Visa marknadsidan

Prologis i Norden

Prologis är en ledande leverantör av logistikfastigheter i Norden med ett brett utbud av högkvalitativa lagerlokaler och distributionscenter. Nyckelpositioner i eller i närheten av Stockholm, Göteborg, Norrköping och Jönköping ger kunder åtkomst till stora transportvägar som når ut till hela Norden. Prologis har också mark för ny bebyggelse i Norden.

Prologis växer i Sveriges främsta logistikområden. Läs mer här.

Fakta om Norden

  • 9.2 Miljoner kvadratfot logistikfastigheter i USA
  • 35 Logistikfastigheter i Sverige
  • 3 Tunnland
Uppgifter från 30 juni 2022 för bolagets tillgångar och investeringar, som helhetsägande eller medinvestering, egendom och utvecklingsprojekt.

Fastigheter i Norden

Jordbro DC1
Jordbro DC1

Jordbro DC1

Haninge, Sverige

Jordbro Business Park är beläget bara 25 km sydost om Stockholms stadskärna.

Prologis Arlanda Park DC2
Arlanda DC2

Arlanda DC2

Sigtuna/Märsta, Sverige

Arlanda är känt för sin väl fungerande infrastruktur.

Göteborg Park II DC2
Göteborg Park II DC2 enhet 2-4

Göteborg Park II DC2 enhet 2-4

Göteborg, Sverige

Prologis har utvecklat sin andra logistikpark i Göteborg. Under fas 1 färdigställdes två byggnader om totalt 37 000 kvadratmeter som blev klara för...