Renovering av Prologis Park Eemhaven DC2

Renovering av Prologis Park Eemhaven

Efterfrågan på logistikfastigheter i Beneluxländerna är hög. Eemhaven, beläget i Rotterdams hamn, har en nyckelposition. De senaste åren har Prologis utökat sin portfölj om sju distributionscenter i Eemhaven till en stor park genom att förvärva och renovera tre anläggningar på angränsande fastigheter.

Hållbar utbyggnad av Prologis Park Hamburg-Hausbruch

Hållbar utbyggnad av Prologis Park Hamburg-Hausbruch

För snart 30 år sen byggdes en anläggning i Hamburg-Hausbruch för mikrochiptillverkaren Philips räkning. Philips dotterbolag NXP Semiconductors utnyttjade därefter byggnaderna en kort tid, för att sedan lämna dem under sommaren 2010. 2011 köpte Prologis, som redan ägde två andra logistikfastigheter i området, Philips fastighet för att bygga en ny byggnad på spekulation.

Tillämpad hållbarhet i nyutveckling - Moissy 2

Tillämpad hållbarhet i nyutveckling - Moissy 2

Vårt fokus på hållbarhet gör att utveckling av tidigare industrimark spelar en viktig roll i Prologis portfölj. Genom dessa utvecklingsprojekt skapas nya anläggningar med minimal miljöpåverkan. Ingen ny mark hårdgörs, tidigare föroreningar tas bort och fastigheten får ett nytt användningsområde. Prologis Park Moissy 2 i Frankrike är ett sådant projekt. Fastigheten ägdes tidigare av PSA-gruppen. Biltillverkaren använde fastigheten som lager för reservdelar, och Prologis fick möjlighet att köpa den.