Samarbetet mellan DB Schenker och det globala logistikfastighetsföretaget Prologis fortsätter att utvecklas. DB Schenker, som sedan tidigare hyr hela DC1-fastigheten i Prologis Park Arlanda, disponerar från och med den 1 januari 2022 även byggnadens nya utbyggnad på 7 505 kvadratmeter. DB Schenkers totala hyresyta i Arlandastad blir därmed 71 254 kvadratmeter.

DB Schenker har funnits i Prologis Park Arlanda sedan DC1-anläggningen stod klar 2008. 2010 byggdes anläggningen ut med ytterligare 8 000 kvadratmeter, och nu väljer den världsledande leverantören av globala logistiktjänster att än en gång expandera med Prologis. Från och med den 1 januari 2022 omfattar hyresavtalet även den senaste tillbyggnaden av DC1.

– DB Schenker är en viktig hyresgäst för Prologis både i Sverige och i övriga Europa, där de hyr flera anläggningar med en total yta på mer än 320 000 kvadratmeter. Vi är stolta över att få utöka vårt samarbete med dem i Arlandastad, och över att få fortsätta tillhandahålla moderna och attraktivt placerade logistikytor med hög standard, säger Tony Johansson, Project Manager Nordics på Prologis.

Precis som DC1-fastighetens övriga delar har den nya utbyggnaden miljöcertifieringen Green Building, som innebär att andelen köpt energi blir minst 25 procent lägre än Boverkets normer för nya byggnader. Unikt för utbyggnaden är att det även finns ambitioner om att reducera energiförbrukningen ytterligare med hjälp av solcellsanläggningar på taket.

– Hållbarhetsdimensionen är en viktig och naturlig komponent i vårt samarbete med Prologis. I samband med utbyggnaden av DC1-fastigheten avser vi också att investera i en solcellsanläggning för att kunna reducera vår energiförbrukning ytterligare. Sedan tidigare har vi tillsammans med Prologis bytt ut all belysning i våra fastigheter mot LED, säger Håkan Nydén, VD Schenker Logistics.

Möjliggör tillväxt inom Healthcare
Området är känt för sin välutvecklade infrastruktur och logistiskt strategiska läge. Prologis Park Arlanda ligger precis intill E4 och nära korsningen där E18 till Oslo och E20 till Göteborg möts. Med endast 36 kilometer till Stockholm och 5 kilometer till Arlanda flygplats har parken ett attraktivt läge för företag som vill nå kunder både i Stockholmsområdet och i övriga Norden.

– Expansionen av våra ytor i Arlandastad är en offensiv satsning och ännu ett viktigt steg på vår tillväxtresa. Ett fokusområde för denna nya utbyggnad blir Healthcare. Det är ett område där vi har en lång historik av att hantera kunder med höga krav på sin logistikleverantör och dess regeluppfyllnad, inom exempelvis GDP och GMP. Genom att expandera i Arlandastad kan vi välkomna nya kunder inom Healthcare-segmentet, samtidigt som vi möjliggör för våra nuvarande kunder att växa ytterligare, säger Håkan Nydén.

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.