Prologis har tecknat avtal med Ultimate Padel för att utveckla ett av Sveriges största padelcenter i Upplands Väsby. 6 250 kvm omvandlas nu till ett toppmodernt center med 18 inomhusbanor och ytterligare 4-6 planerade utomhus. Ultimate Padel tänker även starta ungdoms- och tävlingsverksamhet i centret som ska anpassas för tävlingsspel ända upp till VM-nivå. Öppning av centret sker i oktober 2020.

Padel är en av Sveriges snabbast växande sporter med över 360 anläggningar och mer än 10 000 registrerade spelare. I lokalerna i Upplands Väsby växer nu en av Stockholms största och modernaste padelhallar fram. Över 6000 kvm med ytor för kontor, omklädningsrum, bastu, lektionssalar och konferenslokaler. Den kommer också att ha LED-belysning som både ger ett utmärkt ljus och stora energibesparingar.

‒ Vi utvecklar hallen för en verkligt bra spelmiljö, med god insyn på banorna genom glasväggar utan metallister mot golvet. Det kommer att bli stora, fräscha väl tilltagna omklädningsrum ”med spakänsla”. Vi har också satsat på bra bullerisolering i hallen och får ju en extremt bra takhöjd på 11 meter, säger Felix Johansson, medgrundare och kommunikationsansvarig på Ultimate Padel.

Men ambitionerna slutar inte där. Ultimate padel vill också nå nya grupper spelare i en sport som brukar kallas mellanchefernas. Närsamhället ska kunna få nytta av verksamheten.

– Vi kommer både att satsa på en organiserad barn- och ungdomsverksamhet och på att locka fler tjejer in i sporten, fortsätter Felix. Vi vill också dra till oss stora internationella tävlingar med våra internationellt godkända banor, med både videokapacitet och bra publikplats.

Fastigheten förvärvades av Prologis 2018. Men när den tidigare hyresgästen avflyttade enligt plan till årsskiftet så ville Prologis bredda användningsområdet. En analys visade att lokalen hade potential att bli ett attraktivt padelcenter. Ultimate Padel fanns med bland intressenterna och deras nyskapande vision om hur de ville utveckla fastigheten avgjorde saken.   

 ‒ Vi fastnade direkt för deras planer att skapa center som lyfte sporten till en helt ny nivå, säger Gunnar Gillholm, VP Country Manager på Prologis Nordics. Dels att de ville skapa en modern träningsanläggning, dels också deras tankar om hur padelcentret ska kunna bidra till närsamhället.

Nyare artikel
Konverteringen av butiker till logistiklokaler är begränsad, och omfattar främst omvandling av butiksgallerior

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.