Ända sedan Öresundsbron öppnade år 2000 har Skåne och Själland varit tätt sammanlänkade och lockat både företag och nya invånare till området. Här bor nästan 3.9 miljoner människor, vilket gör området till det mest befolkade hela i Norden.

Öresundsregionen har förändrats avsevärt i takt med stora infrastrukturella satsningar som har moderniserat området och gjort det till vad som kan kallas ”entrén till Europas fastland.” Viktiga nav, som Köpenhamns flygplats, Malmö flygplats och Ängelholms flygplats ryms alla inom regionen. Dessutom ligger en av Sveriges största hamnar, Helsingborgs hamn, i området – vilken hanterar runt 7 miljoner ton gods varje år.

På grund av sitt geografiska läge har området ett utmärkt företagsklimat som lockar globala företag att förlägga sina regionala huvudkontor här. Transportnätverket uppdateras för närvarande, vilket kommer att förkorta leveranstiderna och reducera förseningar. Om ett par år förväntas Fehrmarn Bält-järnvägen öppna, vilket ytterligare kommer att förbättra förbindelserna till norra Tyskland och resten av Europa. Järnvägsförbindelserna mellan Malmö och Lund kommer också att utökas, vilket i framtiden ökar transportkapaciteten mellan städerna.

Det kommer även i framtiden finnas välutbildad arbetskraft i regionen. Två av Sveriges största universitet, Malmö universitet och Lunds universitet finns i området och båda har treåriga utbildningar inom logistik och erbjuder möjligheten att studera vidare inom logistikfältet.

På grund av Öresundsregionens framstående geografiska läge, dess snabbt växande befolkning och utomordentliga infrastruktur, flygplats- och hamnfaciliteter, är området en viktig plast för logistik och fastigheter. Förvärvet av den nya fastigheten i Helsingborg, E6-Terminalen, kan ses som en början på Prologis framtida närvaro i Öresundsregionen.  

  • VP, Market Officer
  • Gunnar Gillholm
  • +46 (0) 31-335 48 11
  • Kontakt

Se tillgängliga fastigheter i närheten

Vi hittade inga tillgängliga fastigheter på denna marknad just nu. Se tillgängligheten i närheten med hjälp av Property Search nedan.

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.