Björn Thiemann är ny Senior Vice President, Regional Head i norra Europa för Prologis, en roll han tog över den 1 januari 2023. Som tidigare Country Manager för Prologis i Tyskland ska han nu leda all verksamhet och utvecklingsverksamhet i norra Europa. Det innefattar Tyskland, Belgien, Nederländerna och de nordiska länderna. Han kommer att arbeta nära de lokala teamen för att driva på tillväxten, särskilt vad gäller kapitalplaceringar. Han fortsätter samtidigt att ansvara för Prologis verksamhet i Tyskland.

Samtidigt utsågs Jessica Pilkes till Vice President, Country Manager Benelux och kommer därmed att ansvara för verksamheten i Belgien och Nederländerna. Hon hade senast rollen som Vice President, Real Estate och Customer Experience Lead i Europa hos Prologis där hon bland annat ledde företagets Customer Experience team. Hon arbetade även inom kapitalförvaltning, en perfekt grund för hennes nya roll, där hon kommer att rapportera till Björn Thiemann.

– Att lyfta medarbetare internt när möjlighet finns är någonting vi på Prologis värdesätter högt, dessa två befordringar visar prov på just det, säger Ben Bannatyne, President, Prologis Europe. Vi ser fram emot de initiativ som Jessica Pilkes och Björn Thiemann kommer bidra med i sina nya roller, särskilt inom kundfokusområdet och vårt engagemang för miljö, hållbarhet och socialt ansvar, fortsätter Ben Bannatyne.

Årtionden av erfarenhet
Thiemann började på Prologis i juli 2020. Han var tidigare chef för fondförvaltningen Europe/global på Union Investment Real Estate i Hamburg där han arbetade i sju år. Han var där ansvarig för förvaltningen och tillsynen av de öppna fastighetsfonderna UniImmo:Europa och UniImmo:Global, med ett totalt tillgångsvärde på cirka 17,5 miljarder euro. Thiemann var dessförinnan chef för fondförvaltning i Europa på Deka Immobilien Investment i Frankfurt i fem år. Thiemann har en examen i företagsekonomi och en examen i fastighetsekonomi.

Pilkes har arbetat på Prologis sedan 2010 som Property Manager Benelux, Director, Head of Property Management Benelux, samt andra positioner.

Äldre artikel
Prologis fastigheter förmedlar varor för nästan 3 procent av världens BNP
Nyare artikel
Sander Breugelmans ny chef för Capital Deployment i Europa

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.