Vad händer om man går från traditionella uppförandekoder, krav och företagspolicyer, och istället fokuserar på att skapa tillit?

Lyssna på podcasten från Industry Movers där Virginia Colurcio (VP People & Culture Europe), Simone Pereira (Talent Acquisition) och Olympia Barysz (Director, HR Business Partner) avslöjar vad som ligger bakom Prologis Europes People & Culture-filosofi.

Viktiga teman:

Samskapande

”När du gör ett undantag från regeln skapar du en ny regel. Och var slutar det?” – Virginia Colurcio

Vår filosofi bygger på en ambition om att gå från traditionella uppförandekoder, krav och företagspolicyer mot individuellt ansvarstagande och samskapande på alla nivåer i organisationen. Målet är att inspirera medarbetarna till att föregå med gott exempel och hjälpa andra att nå sin fulla potential.

”Företaget kan göra mycket, men inte allt. Det kan till exempel komma förslag om att företaget ska gå ut med officiella riktlinjer om att man inte får förlägga möten till efter kl. 18. Vi ger våra medarbetare friheten och flexibiliteten att själva bestämma när de jobbar och var de sitter. Men med frihet följer också ansvar. Genom att själv vara tydlig med att du inte kommer att delta på sådana möten tar du hand om dig själv, och det förväntar vi oss av dig. Den är den typen av ledarskapsförmågor som vi strävar efter på daglig basis.” – Virginia Colurcio.

Ledarskap

Om det är något vi lärt oss av förändringsarbetet så är det att även ledarskapet måste utvecklas för att klara framtidens utmaningar. En viktig del av People & Culture är en ledarskapsfilosofi byggd på coachning: att få människor att ställa de rätta frågorna istället för att få standardsvaren serverade. En del av detta handlar om att kunna ge och ta emot ärlig feedback. Det här är viktigt för att man ska kunna ta till sig kritik, lära sig saker och bli bättre.

”Efter ett möte för inte så länge sedan kom en samordnare fram till mig och frågade om hon fick komma med några synpunkter. ’Javisst’, sa jag, ’det är ju den typen av företagskultur som vi vill ha’. Hon tyckte att mötet varit väldigt rörigt. Jag bad henne berätta mer om det. Det är nyttigt att få sådan feedback från sina kollegor, för det hjälper dig att bli bättre på det du gör. För mig är feedback en gåva.” – Virginia Colurcio

Psykiskt välmående

En viktig del av vår filosofi är att skapa trygga och tillitsfulla rum för öppna och ärliga samtal. Vi arbetar aktivt med inkludering och försöker skapa förutsättningar för att alla ska få komma till tals.

”Vi är alla en del av enorm organisation och personalstyrka med goda möjligheter till att ta del av skräddarsydda utbildningar och program. Men det som verkligen förändrar kulturen på en arbetsplats är att man vågar öppna sig för andra och ta reda på mer om dem – vad de tycker och tänker om olika saker. Därför har vi, framför allt under det senaste året, arbetat med att möjliggöra sådana samtal. Detta har visat sig få en avgörande betydelse.” – Olympia Barysz

Det finns ett stort behov av att få lämna personalhandboken bakom sig och tillsammans med andra skapa meningsfulla relationer på jobbet. Prologis People & Culture går i bräschen genom att ge sina medarbetare det förtroende de förtjänar, friheten att experimentera och chansen att forma den kultur de vill verka i.

Nyare artikel
Prologis tilldelas prins Charles utmärkelse Terra Carta-sigillet för sitt engagemang för en hållbar framtid

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.