Prologis köpte nyligen en 295 000 kvm stor portfölj med moderna logistikfastigheter. Affären som omfattar 11 nya fastigheter i Stockholm, Göteborg, Mälardalen och Öresund kommer att stärka Prologis närvaro på fyra av Sveriges viktigasta logistikplatser. Bram Verhoeven senior vice president, regional head Northern Europe på Prologis, är en av nyckelpersonerna bakom affären och förklarar här varför den svenska logistikmarknaden är så intressant för Prologis.

1. Vad betyder det här förvärvet för Prologis i Sverige och globalt?

Det fastighetsbestånd vi nu förvärvar utgör att starkt komplement till vår egen portfölj. För Prologis som långsiktig ägare är dessa nära 300 000 kvadratmeter, fullt uthyrda lokaler till välkända företag, ett extremt attraktivt paket. Genom att på det här sättet öka vårt fastighetsbestånd till över 800 000 kvadratmeter så uppfyller vi vår långsiktiga vision för Sverige långt tidigare än planerat.

Det starkaste mervärdet skapas genom flera av fastigheternas läge matchar våra egna logistikparker på ett perfekt sätt. Vi har redan nu fastigheter i Stockholm, Göteborg och Mälardalen. Öresund med sitt läge nära Danmark, är också ett utmärkt tillskott till vår portfölj.

Den här affären understryker vår dedikerade satsning på den nordeuropeiska regionen som en av de mest vitala logistikmarknaderna på den här kontinenten. Förstärkningen av vår position blir en stor fördel att bygga vidare på, både för oss och våra nuvarande och framtida kunder.

2. Vad kan era nya kunder förvänta sig av Prologis som hyresvärd?

En långsiktig ägare som vi är alltid intresserade av moderna lokaler av hög kvalitet. Vår uppgift är att se till att förvaltningen bibehåller byggnadernas höga standard, så att våra kunder är nöjda och på ett effektivt sätt ger dem möjlighet att fokusera på sin egen verksamhet.

Genom vårt eget team av förvaltare erbjuder vi ett brett utbud av tjänster: en hotline för teknisk assistans bemannad 24/7 av våra partners, koordinering av underhåll och byggtjänster och transparenta verktyg för redovisning ‒ bara för att nämna några. Varje kund får också en egen kontaktperson på Prologis.  

I framtiden vill vi också kunna ge våra kunder tillgång till vår plattform som ska kunna erbjuda ännu fler bra tjänster i Sverige, Europa och globalt.

Att bli en stor aktör på marknaden ger oss också ett bra läge för att förhandla med våra tjänsteleverantörer för att kunna ta fram de bästa erbjudandena kring fastighetsförvaltningstjänster för våra kunder.

3. Ni har framgångsrikt satsat på att skapa logistikparker. Passar den nya portföljen det konceptet?

Konceptet med logistikparker skapar hög flexibilitet när våra kunder behöver växa och utvidga sina befintliga lokaler. Det här stödjer vår ambition att vara långsiktiga i våra kundrelationer som är så viktiga för oss. Eftersom de nya fastigheterna ligger i anslutning till tre av våra starkaste lägen, är de ett perfekt tillskott till våra befintliga logistikparker.

Portföljen består av 11 fastigheter i de bästa logistiklägena ‒ moderna och flexibla lokaler som uppfyller våra kunders höga krav. Lägena är eftertraktade och ligger alla i anslutning till mycket goda kommunikationer. Vi är övertygade om att den här affären kommer gynna både våra kunder och oss på den svenska och europeiska marknaden.

Äldre artikel
Förmågan att locka arbetskraft är den senaste trenden för logistikfastigheter
Nyare artikel
Prologis förvärvar unik portfölj med 295 000 kvadratmeter logistikfastigheter

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.