Prologis har utökat sina logistikparker i Göteborg och Stockholmsområdet. Förvärven innebär att fyra nya, moderna byggnader tillkommer i två parker: Prologis Gothenburg Park II, samt Prologis Park Arlanda, endast 30 minuter från centrala Stockholm.

Prologis logistikparker utgörs vanligtvis av flera anläggningar och många av dem kan delas upp i olika enheter. De ligger i eftertraktade logistikområden med optimala transportförbindelser. De flesta har dessutom möjlighet att vara i drift 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Parkkonceptet gör att vi kan förse våra kunder med den flexibilitet som är väsentlig när de vill utöka sina logistikmöjligheter. Detta uppmuntrar i sin tur till långsiktiga relationer med våra kunder, som är så viktiga för oss.

Genom expansionen av våra logistikparker i Göteborg och Stockholm kommer Prologis att kunna möta den höga efterfrågan från både nationella och internationella kunder. Regionen tillhör en av de snabbast växande logistikmarknaderna i Sverige.

Förvärvet av två byggnader, båda byggda 2018, innebär att hyresytorna hos Prologis Park Gothenburg II kommer att växa och omfatta mer än 120,000 kvadratmeter. Parken ligger i Torslanda, nära Göteborgs hamn och har därför ett attraktivt logistikläge för både Sverige och resten av Norden. Gods når Skandinaviens största hamn och 70 procent av den skandinaviska befolkningen befinner sig inom 500 kilometer från parken. Hisingsleden länkar samman tre motorvägar – E6, E20 och E45 – vilket underlättar förbindelserna till resten av Sverige, Skandinavien och Europa. Om några år kommer en ny väg till hamnen att ytterligare förbättra både åtkomst till hamnen och leveranstiderna.

Tillkomsten av två moderna byggnader i Prologis Park Arlanda kommer att utöka hyresytorna och skapa en logistikpark med över 120,000 kvadratmeter hyresyta. Parken ligger i närheten av Arlanda flygplats och bara 30 minuter från Stockholm city, den starkaste konsumentmarknaden i landet. Läget gör Prologis Park Arlanda till ett strategiskt val för en långsiktig logistikinvestering. Området är dessutom ett affärsdistrikt på uppgång och E4:an, järnvägar samt närheten till flygplatsen är alla nyckelfaktorer till områdets framgång.

Äldre artikel
Förmågan att locka arbetskraft är den senaste trenden för logistikfastigheter
Nyare artikel
Prologis förvärvar unik portfölj med 295 000 kvadratmeter logistikfastigheter

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.