Att besiktiga en lagerbyggnad med uthyrningsteamet, träffa projektledningen för planering av en kundanpassad logistikfastighet eller genomföra en byggnadsinspektion med fastighetsansvariga – allt detta var tills helt nyligen vardagsaktiviteter för Prologis-teamen i Nordeuropa. Direktkontakt med våra kunder och tjänsteleverantörer är det som vårt arbete handlar om, nämligen att förstå kundernas behov genom djuplodande kommunikation för att hitta den bästa lösningen med de ansvariga på plats.

Under den pågående covid-19-pandemin är det viktigt för oss att vi behåller en minst lika nära dialog med våra kunder och tjänsteleverantörer som före krisen – men på andra, innovativa sätt. När det gäller vårt arbete här på Prologis innebär reglerna om social distansering att vi arbetar hemifrån och kommunicerar med kunder, tjänsteleverantörer och kollegor via webben och telefon.

– Vi måste nu överväga virtuella alternativ för många processer som vi tidigare tog för givna, säger Bram Verhoeven, SVP, regionchef för Nordeuropa. Trots den extraordinära situationen arbetar vi hårt för att säkerställa att vi kan fortsätta att erbjuda våra kunder bästa möjliga service. Våra kollegor i Nordeuropa hittar nya kreativa sätt att göra detta varje dag, välorganiserat och med hängivenhet.

Virtuella visningar via 360-gradersvideo

Alla som besökt en logistikfastighet vet hur imponerande en fysisk visning kan vara, men på grund av reglerna om social distansering är detta inte längre möjligt. Den senaste tekniken med 360-gradersvideo är ett bra alternativ och kommer nära en verklig visning, både för kunder och mäklare. Varför inte ta en virtuell rundtur i Prologis Park Born DC1 eller Prologis Park Eindhoven DC3 och se efter själv?

Med BIM (Building Information Modeling) kan vi även erbjuda rundturer i fastigheter som inte är klara eller ens börjat byggas ännu. BIM gör det möjligt att skapa en verklighetstrogen 3D-modell av en planerad fastighet, vilket gör att kunderna kan utforska byggnaden in i minsta detalj, precis som i ett tv-spel. 

Man kan även diskutera byggändringar utan att träffas personligen.

– Vi kan med hjälp av Trimble Connect implementera modifieringar i en 3D-modell via fjärrteknik och på så sätt visa ändringarna för kunderna visuellt, säger Sander Griffioen, projektledare för Benelux.

Överlämning via virtuell rundtur

När byggnaden är klar kan vi lämna över den utan att behöva interagera personligen. Med hjälp av en 360-graderskamera visar en medarbetare kunden runt i logistikfastigheten. Därigenom kan kunden se minsta detalj från alla vinklar – från sitt eget skrivbord.

Inspektioner som respekterar social distansering

Våra fastighetsansvariga är Prologis ansikte utåt. I samarbete med våra leverantörer av fastighetstjänster säkerställer de att fastigheterna i vår portfölj alltid uppfyller högsta standard. Dock är det särskilt utmanande att bibehålla den obligatoriska sociala distansen under inspektioner, vilket är orsaken till att våra fastighetsansvariga använder tekniska verktyg för att hålla de fysiska inspektionerna till ett minimum. Taken på våra logistikfastigheter inspekteras till exempel med hjälp av drönare. Fastighetsansvariga undersöker dem från betryggande avstånd och kan upptäcka skada eller oegentligheter i högupplösta videor och initiera reparationer.

Även om våra team i Nordeuropa arbetar på olika platser i Benelux, Sverige och Tyskland fortsätter de trots covid-19-pandemin att ha ett nära samarbete.

– Vi är mycket stolta över våra medarbetare som visar sin uthållighet och uppfinningsförmåga varje dag, säger Bram Verhoeven. Vi är också tacksamma för våra kunders och tjänsteleverantörers fortsatta förtroende, tålamod och vilja att ta till sig nya och innovativa metoder. Tack vare stora ansträngningar från båda sidor kan vi behålla en nära kontakt med varandra trots den extraordinära situationen.

Covid-19-pandemin innebär stora påfrestningar inom många delar av livet. Det är allas vårt ansvar att försöka minimera de fysiska kontakterna för att försöka sakta ned spridningen av viruset och på så sätt skydda personer som riskerar att infekteras.

Nyare artikel
Logistikfastigheter under COVID 19: Vår kunders förmåga att hantera den ekonomiska volatiliteten

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.