Prologis återfinns även i år på den prestigefulla listan Global 100 över världens mest hållbara bolag. Det är tolfte året i rad.

- Vi är stolta över att än en gång bli erkända av Corporate Knights som ett av världens mest hållbara företag. Prologis kommer fortsätta att bygga logistikfastigheter i världsklass och erbjuda innovativa lösningar för att hjälpa vårt företag och våra kunder att växa. Tack vare vår globala verksamhet har vi förmågan att nå längre med våra sociala och miljömässiga initiativ och fördelar, säger Prologis chefsjurist och ansvarig för ESG, Edward S. Nekritz.

Global 100 rankar världens främsta börsnoterade företag för deras hållbarhetsarbete och genomförs av Torontobaserade Corporate Knights. Listan bedöms av många vara den högst ansedda hållbarhetsbedömningen i världen.

Den rigorösa granskningen undersökte hur 8 080 börsnoterade företag presterade jämfört med andra liknande globala företag. Den utvärderar utifrån 24 viktiga prestationsindikationer, inklusive gröna intäkter, gröna investeringar, kolproduktivitet och könsfördelningen i styrelsen.

Från starten fram till 31 december 2020 har Global 100 indexet genererat en totalavkastning på 263% jämfört med MSCI ACWI (All Country World Index) som ökat med 220% under samma period. För kalenderåret 2020 gick Global 100 upp med 26% jämfört med 16% ökning för MSCI ACWI.

- Företag på Global 100 listan tjänar 41% av sina inkomster från produkter och tjänster som ligger i linje med FN:s globala mål för hållbar utveckling. För företag på MSCI ACWI är den siffran bara 8%, säger Corporate Knights i en kommentar om 2021 listan.

Corporate Knights är ett specialiserat medie- och researchföretag som fokuserar på investeringar. De rankar globala börsnoterade företag utifrån omfattande mätvärden inom miljöförvaltning, socialt ansvar och styrning (ESG).

Read the full list

Analysis of the 2021 global 100 Methodology

Nyare artikel
Prologis europeiska kampanj ‘Dock Doors of Giving’ gav över 3 miljoner SEK till välgörenhet

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.