I en artikel med Lokalguiden uttalade sig nyligen vår Capital Deployment and Leasing Director Caroline Nirberg om Prologis nya förvärv i Rosersberg. Förvärvet av tomten ska rymma en 20 000 kvadratmeter stor logistikbyggnad som stärker Prologis position för hyresgästförfrågningar ytterligare.

Prologis letar ständigt efter nya objekt att investera i och fick nyligen möjlighet att köpa en av de sista tomterna i det mycket attraktiva Rosersberg/Arlandaområdet. Förvärvet ökar inte bara vår närvaro i området, utan kommer med tanke på den rådande markbristen, kombinerat med låg vakansgrad, också ge oss en stark position för hyresgästförfrågningar. Planen är att spaden sätts i marken under Q4 2022 och att inflyttning sker till Q4 2023. Logistikfastigheten byggs i enlighet med miljöcertifieringssystemet BREEAM Excellent och klimatkompenseras via organisationen Cool Earth som skyddar hotad regnskog.

Just nu planerar Prologis för en hög flexibilitet, så beroende på kommande hyresgäster kan fastigheten både byggas som separata enheter eller en stor. Den kommer dessutom att ligga i direkt anslutning till ett naturområde som ger möjlighet att skapa flera grönytor för de som ska jobba i byggnaden.

Projektet byggs helt på spekulation men redan nu förs flera diskussioner med potentiella hyresgäster som Prologis håller på att utvärdera.

Läs artikeln i sin helhet här.

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.