Logistikfastighetsföretaget Prologis har utökat sin närvaro i Arlanda stad genom att förvärva den sista kvarvarande tomten om 24 000 kvm. Bolaget planerar att starta konstruktionen av en ny logistikbyggnad på minst 12 000 kvm på området senare i år. Projektet planeras för att möta kundernas höga efterfrågan på attraktiva logistikytor på en marknad där vakansgraden är extremt låg.

Området inrymmer redan nära 130 000 kvm logistikyta fördelat på fem byggnader som ägs och förvaltas av Prologis. Runt årsskiftet kommer också utbyggnad av Arlanda stad DC1 om 7 500 kvm att stå klar.  Området är i o m detta helt utvecklat.

 – Vi är i dagsläget fullt uthyrda, säger Gunnar Gillholm, nordenchef på Prologis. Med det här projektet kan tillgodose en del av den efterfrågan som vi har på moderna logistikytor i det här attraktiva området.

Prologis Park Arlanda är strategiskt beläget ett stenkast från Arlanda flygplats, ett perfekt logistikläge endast 30 minuter från city. Närheten till E4:an, järnvägsnätet och flygplatsen är nyckelfaktorer till områdets attraktivitet.

Hållbarhet i fokus

Prologis strävar alltid efter att ligga i framkant kring hållbar utveckling från byggdesign och minimering av avfall till att får ner förbrukningen av energi och vatten. Prologis Park Arlanda DC6 kommer att byggas i enlighet med BREEAM ”Very Good”. Projektet klimatkompenseras därutöver via organisationen Cool Earth som skyddar hotad regnskog.

– Tillsammans med våra kunder vill vi fortsätta att stärka både kundernas och vårt eget hållbarhetsarbete, säger Gunnar Gillholm. Hållbarhet är finns med som en central del av allt vi gör, både nationellt och globalt, vilket även avspeglas i att vi finns med på listan över världens 100 mest hållbara företag.

Juridisk rådgivare har varit DLA Piper i Sverige.

Äldre artikel
Stelvio for Life 2021 – för rätten till effektiv cancerbehandling

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.