Prologis kommer att utöka sin logistikpark i Arlandastad med ytterligare 7 500 kvm. Den nya fastigheten byggs på spekulation och kommer att bli en tredje enhet till den existerande byggnaden DC1 i Prologis Park Arlanda. Byggstart är planerad under december 2019 och det förväntas vara färdigställt under Q4 2020.

Stockholm fortsätter att var en av de mest snabbväxande städerna i Europa, vilket skapar en allt högre efterfrågan på fastigheter för logistik och e-handel. Samtidigt upplever regionen en historiskt låg vakansgrad på just lager och logistikfastigheter. Mot denna bakgrund har nu Prologis beslutat att bygga ut kapaciteten i Prologis Park Arlanda.

Den nya byggnaden kommer att omfatta 7 500 kvadratmeter med 11,7 m fri höjd, LED-belysning och ”GREEN building” certifierad. Efter färdigställande kommer Prologis Park Arlanda att omfatta fem byggnader med en total yta på nära 130 000 kvadratmeter.

Prologis Park Arlanda har ett perfekt läge, bara minuter från flygplatsen och endast cirka 30 minuter från Stockholm city. Arlanda har också ett växande affärs- och kontorsdistrikt med väl fungerande kommunikationer och lokaltrafik. Närheten till E4:an, järnvägsnätet och flygplatsen är nyckelfaktorer till områdets attraktivitet. Bara Arlanda flygplats har över 26 miljoner besökare per år och har idag flyg till över 160 destinationer.

 ‒ Den här satsningen är en del av vår långsiktiga strategi att stärka vår närvaro i den viktiga och expansiva stockholmsregionen. När vi ser till nuvarande fundamenta för marknaden, tillsammans med det attraktiva läget, så förväntar vi oss en stark efterfrågan på den nya lokalen,” säger Gunnar Gillholm, VP Country Manager at Prologis Nordics.

Arlanda DC1 Expansion alternate
 
Nyare artikel
Logistikfastigheter och e-handel skapar fördelar inom hållbarhet

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.