Prologis, världsledande inom logistikfastigheter, fortsätter att expandera sin portfölj i Norden. Det senaste bygget heter Prologis Park Eskilstuna DC3 och kommer att vara tillgängligt för uthyrning 2023. Den första delen av stommen – som ska bilda en 16 600 kvadratmeter stor logistikanläggning – är nu rest. För att fira milstolpen tillsammans med de som möjliggör projektet anordnades under försommaren en stomresningsfest med totalentreprenören YLAB. Närvarade gjorde även Eskilstuna kommun.

Nu satsar Prologis ytterligare i sin strategiskt belägna logistikpark i Eskilstuna. Den nya anläggningen DC3 har under försommaren börjat ta form – vilket firades med en stomresningsfest. Den toppmoderna logistikfastigheten kommer att omfatta ca 16 600 kvadratmeter och byggs på den markyta som förvärvades av Eskilstuna kommun i september 2021. DC3 väntas stå färdigbyggd och klar för inflyttning under 2023 års första kvartal.

Viktig milstolpe för Prologis expansion i Sverige
”Eskilstuna har alla de egenskaper som utmärker ett bra logistikläge: närhet till transportvägar ut i Europa, en robust efterfrågan och en framsynt kommunledning. Det är därmed en naturlig plats för Prologis att förstärka sin närvaro. Resningen av första delen av stommen för DC3 markerar ett viktigt steg i denna strategiska expansion”, säger Sara Dawidson, development manager på Prologis Nordics.

Med sin branschledande position inom hållbarhetscertifierade logistikfastigheter har Prologis höga hållbarhetsambitioner för DC3. Precis som alla Prologis nybyggnationer i Norden certifieras DC3 enligt BREEAM. Byggnaden kommer även att förses med energieffektiv LED-belysning.

Uppmärksammar det goda samarbetet
På plats för att fira stomresningen var, utöver Sara Dawidson, även Tony Johansson, head of development och Andreas Berggren, leasing manager på Prologis Nordics, tillsammans med YLAB och representanter från Eskilstuna Logistik och Etablering.

”Det känns viktigt att samlas på plats på bygget, och tillsammans fira denna viktiga milstolpe med de som gör det hela möjligt. Genom en sådan här tillställning får vi möjlighet att göra just det, samtidigt som vi får tillfälle att visa Prologis uppskattning av det goda samarbetet med totalentreprenören YLAB och kommunen”, säger Sara Dawidson.

Välutvecklad infrastruktur i ett strategiskt läge
Vem som blir hyresgäst i anläggningen är ännu inte fastställt. Klart är dock att hyresgästen får tillgång till en toppmodern och klimatsmart logistikfastighet på ett mycket fördelaktigt läge: från Prologis Park Eskilstuna nås nämligen hela 35 procent av Sveriges befolkning inom en radie av 100 kilometer. Beläget endast 70 kilometer från huvudstaden fungerar Eskilstuna som ett ”last mile”-område för hela Stockholmsregionen. Infrastrukturen består av ett välutvecklat vägnätverk, järnvägsförbindelser som går hela vägen till Europa, en torrhamn och Södertäljes hamn.

Utöver det stora upptagningsområdet och tillgången till Eskilstunas välutvecklade infrastruktur, får den framtida hyresgästen i DC3 en logistikfastighet med mycket goda skyltningsmöjligheter. Fastigheten ligger, liksom DC2, precis intill motorväg E20 mellan Eskilstuna och Stockholm.

”Vi gläder oss åt att färdigställa fastigheten genom gott samarbete med YLAB, och åt att så småningom inleda ett nytt samarbete med vår framtida hyresgäst”, avslutar Sara Dawidson på Prologis Nordics.

Nyare artikel
True Months of Supply på en ny lägsta nivå på grund av stark efterfrågan

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.