Logistikfastighetsbolaget Prologis har tecknat hyresavtal med Valmet AB avseende 13 400 kvadratmeter i Prologis Park DC3 på Hisingen i Göteborg. Valmet ska flytta ett av sina servicecenter från Lindholmen och planerar flytten till senare delen av hösten när lokalerna är färdiganpassade.

Avtalet omfattar 7 900 kvadratmeter logistikyta och 4 500 kvadratmeter lagringsyta utomhus. Valmet är en ledande utvecklare och leverantör av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Serviceverksamheten inkluderar allt från outsourcing av underhåll till reservdelar och förbättringar av fabriker och anläggningar.

Bolaget kommer tillsammans med Prologis att göra stora anpassningar och investeringar i lokalen för verksamheten som konkret handlar om tillverkning, uppgradering och reparation av stora pannor. En skrymmande verksamhet som innefattar moment som svetsning, slipning, skärning och bearbetning.

‒ Verksamheten som flyttar in är beroende av god logistik då det handlar om tidskritisk service till hela Europa. Snabba och precisa leveranser har stor betydelse för våra kunder där stillestånd kan kosta miljoner varje dygn. Det viktiga för oss var läget och kostnadseffektiviteten i lösningen. Vi letade också efter en stor stabil hyresvärd som vi kunde vara trygga med på lång sikt. Prologis lösning uppfyllde alla dessa kriterier, säger Anders Bergkvist, Valmet

Arbetet som nu tar vid handlar om installation av traversbanor, anpassa lokalen för svetsning, installation av ytterligare markportar, byggnation av labb, hårdgöring av markyta för uppställning av tält ‒ för att bara nämna några delar.

 ‒ Genom att tänka konstruktivt kunde vi hitta en bra lösning för Valmet i vår logistikanläggning på Hisingen. Vi strävar alltid efter att vara flexibla, nytänkande och öppna för att tänka utanför den vanliga lagerlösningen för våra lokaler, som kan rymma många olika typer av verksamheter, säger Johan Nihlmark, Director och Market Officer på Prologis Norden.

För mer information kontakta:

Jan Borg                                                                                               
StrandbergHaage                                                                                 
+46 708 388505                                                      
[email protected]                                         

Äldre artikel
Skräddarsydda för miljön: nästa generations klimatsmarta lagerlokaler
Nyare artikel
Det är insidan som räknas – att göra logistiklokaler till en plats för människor

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.