Mitsubishi Electric kommer nu att flytta sin verksamhet inom värmepumpar och luftkonditionering för bostäder, kontorslokaler och industrilokaler till Örebro. Sökandet efter nya lokaler tog nästan ett år innan den här lokalen dök upp. En i det närmaste perfekt matchning av de behov som fanns från att tidigare ha legat i Sollentuna.

- Den här delen av vårt företag har fortsatt att expandera de senaste åren med fler produkterna inom nya segment. Vi var därför i stort behov av mer logistikyta. Vårt beslut att flytta till Örebro beror till stor del på den struktur och flexibilitet som ytan erbjuder och de förbättrade möjligheterna att arbeta effektivt i den nya lokalen. Örebros strategiska position och Prologis professionella hantering av oss som kund är en annan orsak till flytten, säger Anders Moström, Logistics & Environmental Manager at Mitsubishi Electric Europe.

Fastigheten genomgick en betydande uppgradering så sent som förra året och lokalen anpassas nu till kundens specifika behov. Filosofin är att Prologis utvecklar moderna logistikfastigheter, men renoverar även äldre distributionscenter för att kunna erbjuda kunderna moderna fastigheter med den senaste tekniken. Renoveringar är en integrerad del av affärsstrategin och ett tydligt exempel på bolagets långsiktiga fokus.

‒ I och med det här avtalet är fastighetens 43 000 kvadratmeter i det närmaste uthyrd. Det återstår 2 000 kvadrat kontorsyta samt en del som är innefattar ett kök och restaurangytor för cateringverksamhet. Det finns även mer yta att hyra utomhus, säger Johan Nihlmark, Director och Market Officer på Prologis Norden.

Läs mer om renoveringen av Örebro DC1 här.

Äldre artikel
Vi utvecklas bortom fyra väggar och ett tak, för att finnas där för våra kunder
Nyare artikel
Skräddarsydda för miljön: nästa generations klimatsmarta lagerlokaler

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.