Örebro DC1 är Prologis äldsta fastighet i Sverige. Byggd 1967 och ombyggd i omgångar var den 48 000 kvadratmeter stora byggnaden i rejält behov av ett ansiktslyft och förbättrad miljöanpassning. Nu är arbetet klart. Vi pratade med Magnus Thim, Prologis Senior Property Manager i Norden som har haft ansvaret för jobbet.

- Hela satsningen skapar en modernare, attraktivare och mer hållbar fastighet i ett av landets absolut bästa logistiklägen, berättar Magnus Thim. Projektet är ett bevis på att Prologis har ett långsiktigt fokus på sina fastighetsinnehav. Våra hyresgäster uppskattar verkligen att det inte bara handlar om köp och sälj

Även om byggnaden var i stort behov av upprustning, så var den långt ifrån uttjänt. Prologis beslöt därför att satsa rejält. Bland de mest synliga åtgärderna märks inklädnad av fasaden i ny panel.

‒ Vi behåller dock framsidans tegelfasad så att stilen på fastigheten behålls till viss del. Den nya panelen ger fastigheten ytterligare förbättrade energiegenskaper.

Bytet till LED-belysning med sensorstyrning är ytterligare en förstärkning av fastighetens miljöprofil. Det ger upp till 35 % förbättrad energieffektivitet, men också en väsentligt bättre ljusbild för de som jobbar i den stora lokalen. Styrsystemet för värme moderniseras och bidrar till att framtidssäkra fastigheten energimässigt.

Andra delar som åtgärdas är lastbryggor, portar och porthus som byts ut och får förbättrad funktionalitet. Golven inne i själva lagerdelen renoveras och förstärks på sina ställen för att tåla höga lastvikter. Även omklädningsrum, toaletter och kontorsytor får en ansiktslyftning.  En kul detalj är att lokalen också har två fullt fungerande bowlingbanor, en gymnastikhall och ett gym.

‒ Du kan nästan inte tro att det är samma fastighet när allt är klart, säger Magnus och visar stolt upp några bilder från renoveringen. Han tillägger också att trots att schemat varit tajt så blev allt klart i tid.

‒ Det var en utmaning, men vi jobbar med bra och beprövade leverantörer som håller vad de lovar och levererar rätt kvalitet till rätt pris.  En sån här stor satsning kräver ett gott partnerskap med alla inblandade. Ett ömsesidiga förtroende gör det möjligt att leverera på ett pressat tidsschema.

 

Örebro DC1 exterior, before and after
 

 

Örebro DC1 before after
 

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.