Logistiskfastighetsföretaget Prologis har erhållit WELL Certified™ Gold för sin DC5 fastighet i Tilburg, Nederländerna. Det är första gången som International WELL Building Institute™ (IWBI™) har utfärdat en guldcertifiering för ett fullt utrustat logistikprojekt. Den 25 800 kvadratmeter stora fastigheten är byggd för Pantos Logistics.

Människan i fokus

Att anpassa WELL byggstandard till logistikfastigheter innebär att sätta fokus på en hälsosam och behaglig arbetsmiljö.

‒ Fastigheten i Tilburg är inte längre bara en plats för funktion. Interiören och exteriören är utvecklad till en helhet med gemensamma bekvämligheter för personalen. Investeringen lönar sig så fort du går in i byggnaden och får uppleva utrymmet, säger Arthur van Kooji, vice president och Head of Projecet management för Prologis Norden.

DC5 är utvecklad i samarbete med IWBI. Certifieringen är inriktad på alla aspekter av byggverksamheten inom hela ramen för projektdesign och konstruktion. Med smart teknologi gör man det möjligt för människor att interagera med byggnaden. Innovativa designkoncept som växtväggar ger en grön miljö som förbättrar luftkvaliteten inomhus och fungerar som ett komplement till den i övrigt industriella designen.

 ‒ Att slutföra Tilburg DC5 var ett bra sätt för oss att utforska WELL-konceptet, säger van Kooij. Att gå över till ett förhållningssätt där människan sätts i centrum även hos logistikfastigheter är en ögonöppnare, och de insikten vi får kommer att ge våra byggnader ytterligare konkurrensfördelar.

Certifieringsförfarande

Guldnivån för certifiering uppnås genom att alla WELL förutsättningarna uppfylls, liksom 40 procent eller mer av optimeringsfunktionerna. På grund av projektets komplexitet krävdes det både tid och ansträngning för att tilldelas certifieringen. Godkända WELL-bedömare tillbringade tre dagar på plats för att utvärdera byggnaden medan anläggningen var i full drift. Denna stränga prestationsbaserade bedömning är vad som gör certifieringen av IWBI till den kvalitetsutmärkelse den är.

‒ Industriella anläggningar har stor betydelse för att främja och stödja anställdas hälsa och välbefinnande, och visar hur alla olika typer av arbetsplatser kan hjälpa människor att trivas. Genom att uppnå WELL Certification för sina två första byggnader globalt, Prologis Park Tacoma, och nu Tilburg DC5, visar Prologis sitt ledarskap och engagemang för att skapa en positiv miljö för alla som arbetar och besöker fastigheterna, säger Rick Fedrizzi, ordförande och koncernchef, International WELL Building Institute.

Framtiden för logistikfastigheter

Prologis har även anslutit sig till pilotprojektet IWBI:s WELL Portfolio för att integrera WELL-standarden genomgående i sin logistikfastighetsportfölj.

‒ Med tanke på de tydliga fördelar detta skapar, både miljömässigt och socialt, hoppas jag att de krav WELL ställer, blir standard i framtiden för logistikfastigheter, säger Van Kooij. I Europa arbetar 150 000 anställda i byggnader som ägs av Prologis. Vi kan ha göra skillnad genom att skapa bättre arbetsplatser som hjälper våra kunder att locka och behålla medarbetare på en arbetsmarknad med hög konkurrens. I slutändan skapar vi en positiv miljö i vilken vi lever och arbetar.

Tilburg DC5’s egenskaper

 • Interiör och exteriör är utvecklade som en helhet med gemensamma utrymmen för alla anställda, oavsett om de arbetar på kontoret eller i lagret.
 • Byggnadens utformning och omgivande landskapsarkitektur skapar en bättre arbetsplats som går utöver själva byggnaden. Det kopplar samman människor med varandra, miljön och samhället.
 • Innovativ teknik används för att göra byggnaden "smart" och ge en bättre inblick i anläggningens användning och effektivitet.
 • Teknik gör det möjligt för människor att interagera med byggnaden via en "smart vägg".
 • Sensorer övervakar luftkvaliteten och inomhusklimatet.
 • Lågemitterande och noga utvalda och miljövänliga material.
 • Växtvägg och grönska längs mezzaninsbalustraden som ger en positiv inverkan på inomhusmiljön och förbättrar luftkvaliteten.
 • Belysning med smarta sensorer och biodynamiska kontroller.
 • Ergonomiska arbetsstationer, tydligt skyltade vägar, inbjudande trappa och cykelpool för anställda att använda.
 • Exteriören är noga skulpterade för att inkludera grönområden, sittplatser och gångvägar.
 • Sport och träningsläggningar främjar en hälsosam miljö.

För ytterligare information kontakta:

Jan Borg                                                  Isabel Kluth
StrandbergHaage                                     Director, Marketing & Communications Northern Europe
+46 708 388505                                       +49 211 54 23 10
[email protected]                         [email protected]

MEDIA CONTACT

Northern Europe
Belgium, Netherlands, Germany, Sweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 (0)20 6556638
[email protected]
Amsterdam, The Netherlands

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.