Logistikfastighetsbolaget Prologis avslutade idag försäljningen av logistikfastigheten Örebro DC 1 i Örebro. Köpare är fastighetsbolaget Nyfosa. Byggnaden har nyligen genomgått en betydande renovering och uppgradering för förbättrad funktionalitet och hållbarhetsegenskaper.  Affären är värd 300 miljoner SEK.

Örebro DC1 byggdes 1967 och köptes av Prologis 2003. Den var sedan uppförandet helt uthyrd till en och samma hyresgäst fram till 2017, då det bolaget flyttade ut.

I samband med utflyttningen beslutade Prologis att uppgradera byggnaden för att möta bolagets höga krav på kvalitet och förbättrade hållbarhetsegenskaper. Renoveringen avslutades under 2018 och fastigheten var vid försäljningstillfället åter i det närmaste fullt uthyrd till KGA Logistics samt Mitsubishi Electric.

‒ Örebro är en av Sveriges främsta logistiklägen, men efter ett stort förvärv 2019 blev det tydligt att lokalen inte helt passade in i vår långsiktiga portföljstrategi, säger Gunnar Gillholm, VP Country Manager på Prologis Norden.  Så när Nyfosa visade intresse och allt i övrigt kändes rätt beslöt vi oss för att genomföra affären.

MEDIA CONTACT

Northern Europe
Belgium, Netherlands, Germany, Sweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 (0)20 6556638
[email protected]
Amsterdam, The Netherlands

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.