Göteborg – 6 april, 2017Prologis, världsledande inom logistik- och industrifastigheter, meddelar idag att de tecknat avtal om att förvärva fem logistikfastigheter i Sverige från Estea Logistic Properties 5 AB (publ.).

Portföljen på 77 000 kvm, som är uthyrd till 100 procent, omfattar moderna klass A-anläggningar i Stockholm, Eskilstuna, Borås och Jönköping med ytor på 6 900 till 30 000 kvm. Samtliga anläggningar är belägna i strategiska logistiklägen med bra transportförbindelser för att lätt kunna nå den nordiska marknaden.

– Förvärvet speglar Prologis engagemang i Sveriges växande logistikmarknad. Efterfrågan är stark i Sverige och sedan vår etablering i Sverige 2002 har vi haft en nästan hundraprocentig grad av uthyrning. Den här affären är ett svar både på denna efterfrågan samt bevis på vår övergripande strategi på denna viktiga marknad, säger Bram Verhoeven, Senior Vice President och regionchef, Prologis Benelux/Norden.

– Prologis är ett väletablerat företag inom logistik- och industrifastigheter som levererar på sina löften. Med försäljningen till Prologis kan vi vara säkra på att våra kunder är i goda händer, säger Johan Eriksson, vd, Estea AB.


Per den 31 december 2016 ägde Prologis ungefär 369 000 kvm av logistik- och distributionsutrymme i Sverige, vilket gör företaget till en av Sveriges ledande leverantörer av logistik- och industrifastigheter. 

Fastighetsrådgivare för Prologis var JLL.

OM PROLOGIS
Prologis, Inc. är världsledande inom industriella fastigheter. Per den 31 december 2016 ägde Prologis, eller hade investeringar i, antingen på helägt basis eller genom saminvesteringsprojekt, fastigheter och utvecklingsprojekt som förväntas uppgå till cirka 63 miljoner kvadratmeter i 20 länder. Företaget hyr ut moderna distributionsanläggningar till mer än 5 200 kunder uppdelade i två kategorier: business-to-business och handel/e-handel. www.prologis.se

MEDIA CONTACT

Northern Europe
Belgium, Netherlands, Germany, Sweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 (0)20 6556638
[email protected]
Amsterdam, The Netherlands

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.