Göteborg – 9 januari 2018 – Prologis, världsledande inom logistikfastigheter, meddelar idag att de har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med Storex AB gällande en logistiklokal med en totalyta på 10 839 kvadratmeter.

Storex är den första hyresgästen i Prologis nya logistikfastighet DC3 som byggs på spekulation, belägen i den moderna logistikparken Prologis Park Gothenburg II. Det första spadtaget kommer att tas i mitten av mars 2018 och fastigheten beräknas stå klar i början av 2019. Totalytan för logistikfastigheten är på drygt 25 000 m2. Bredvid Storex i den nya logistikfastigheten finns 14 400 m2 tillgänglig logistikyta på spekulation som kan rymma en eller flera hyresgäster.

Stark efterfrågan av logistikfastigheter i Göteborgsregionen
– Vi har sett en stabil och stark efterfrågan av logistikfastigheter i Göteborgsregionen. För att möta våra kunders behov väljer vi nu att bygga en ny anläggning i vår logistikpark Prologis Park Gothenburg II. Fasigheten uppfyller allt som är viktigt för våra kunders verksamheter, den är både energisnål och är placerad i ett logistiskt nav. Dessutom är flexibilitet i expansion och närheten till Göteborgs Hamn något som är viktigt för våra kunder vilket vi märker på de förfrågningar som vi får, säger Bram Verhoeven regionchef för Prologis i Benelux & Norden.

Modern logistikfastighet med bra geografisk placering
– Storex växer och i Göteborg har vi nu beslutat att ta steget att flytta från två lagerlokaler till en större lokal där vi kan säkra vår och våra kunders tillväxt. För oss var det viktigt att hitta en ny modern logistikfastighet med bra geografisk placering som innebär effektivare logistikhantering. Vi är nöjda över att Prologis kunde erbjuda oss allt detta och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med vår nya hyresvärd, säger Freddie Gunnarsson, VD på Storex.

Logistikfastigheten kommer främst att användas till för att lagra Storex varor, allt från kläder till skor, reservdelar och markiser.

De befintliga logistikfastigheterna i DC1 och DC2 i Prologis Park Gothenburg II som stod klara i början av 2017 blev under november i år certifierad ”BREEAM Very Good”, en miljöcertifiering med internationell betydelse.

JLL har varit Prologis rådgivare genom denna upphandling. Cushman & Wakefield har varit Storex rådgivare genom hela processen från framtagning av kravspecifikation, lokalsökning till slutförhandling av hyresavtalet.

MEDIA CONTACT

Northern Europe
Belgium, Netherlands, Germany, Sweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 (0)20 6556638
[email protected]
Amsterdam, The Netherlands

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.