Göteborg – 18 april 2018. Logistikfastighetsbolaget Prologis tecknade idag ett hyresavtal med KGA Logistik AB för en 33 000 kvadratmeter stor distributionsanläggning i Örebro. KGA Logistics AB är en av Sveriges största dryckesdistributörer. De kommer att flytta sin verksamhet till Örebro under hösten. Under tiden kommer fastigheten DC1, renoveras och uppgraderas för bättre hållbarhet och funktionalitet.

KGA Logistics AB is an independent subsidiary of Galatea AB and part of the restaurant distributor, Martin & Servera Group. Their biggest client is Systembolaget. The move means that they will almost double their warehouse capacity and bring their business and around 60 employees to Örebro.

Möjlighet att expandera på samma plats
— Vårt beslut att flytta till Örebro beror till stor del på den flexibilitet som Prologis hyresavtal erbjuder och de förbättrade möjligheterna att arbeta effektivt i den nya lokalen. Vårt företag växer ständigt och är i stort behov av mer logistikyta. Vi vill ha möjlighet att expandera på samma plats, vilket Prologis kan erbjuda. Örebros strategiska position är en annan orsak till flytten, säger Roger Törnqvist, VD på KGA Logistik AB.

För att uppfylla Prologis höga krav på kvalitet och hållbarhet, renoveras nu fastigheten. Den kommer genomgå en betydande uppgradering, efter att fastighetens förra hyresgäst tidigare under året flyttat ut.

Moderna logistikfastigheter
— Vi utvecklar moderna logistikfastigheter, men renoverar också äldre distributionscenter eftersom vi vill erbjuda våra kunder moderna fastigheter med den senaste tekniken. Renoveringar är en integrerad del av vår affärsstrategi och även ett tydligt exempel på vårt långsiktiga fokus. Åtgärderna ökar värdet på fastigheten samtidigt som det i det här fallet var det en av anledningarna till att vår nya kund valde att flytta in, säger Bram Verhoeven, regionchef för Prologis i Benelux och Norden.

Prologis är en av de ledande leverantörerna av logistikfastigheter i Sverige, med idag nära 500 000 kvadratmeter av logistik- och distributionscenters.

MEDIA CONTACT

Northern Europe
Belgium, Netherlands, Germany, Sweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 (0)20 6556638
[email protected]
Amsterdam, The Netherlands

Nyare pressmeddelande
Prologis rapporterar starkt operativt andra kvartal i Europa med rekordhög beläggningsgrad

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.