Prologis förvärvade idag drygt 21,000 kvadratmeter mark i Rosersberg nära Stockholm. Tomten ligger i direkt anslutning till Prologis två andra fastigheter i området och kommer att användas för att bygga en 10 000 kvadratmeter stor modern logistikfastighet.

Den nya fastigheten ligger i ett attraktivt läge bara några få minuter från Arlanda flygplats och cirka 30 minuter från centrala Stockholm.

Den nya byggnaden som byggs på spekulation beräknas vara färdig för inflyttning i början av 2020 och förstärker Prologis närvaro ytterligare i det strategiskt viktiga Stockholmsområdet.

Strategisk tillväxt

Förvärvet ligger i linje med bolagets övergripande strategi att bygga vidare på den starka marknadssituation som råder i området.

‒ Stockholm är en av de snabbast växande städerna i Europa. Historiskt hög beläggningsgrad i området gör att det råder en stor brist på lediga lokaler och att vi redan fått intresseanmälningar från flera presumtiva kunder, säger Gunnar Gillholm, Vice President Prologis Nordics.

Säljare av fastigheten är Rosenqvist Fastigheter. 

‒ Försäljningen är ett strategiskt beslut och ger oss möjlighet att fokusera på andra fastighetsprojekt i en av de starkaste tillväxtregionerna i Sverige. Prologis är en trygg och progressiv affärspartner som vi hoppas kunna fortsätta att göra affärer med, säger Mattias Lindqvist, VD Rosenqvist Fastigheter.

För mer information gå in på www.prologis.se eller kontakta:

Jan Borg                                             Isabel Kluth
StrandbergHaage                               Senior Manager Marketing
                                                           & Communications Northern Europe Prologis
+46 708 388505                                 +49 211 54 23 10
[email protected]                   [email protected]

MEDIA CONTACT

Northern Europe
Belgium, Netherlands, Germany, Sweden
Danielle van der Lem, Marketing & Communications Manager NER
+31 (0)20 6556638
[email protected]
Amsterdam, The Netherlands

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.