DHL är en ledande logistikpartner inom den snabbt växande nederländska e-handels- och postordersektorn. Företaget poolar tjänster för online-återförsäljare, inklusive lagerhållning, orderplockning, packning, frakt, dörr-till-dörrleverans och returhantering. I allt högre grad kräver kunderna kortare leveranstider och större flexibilitet.

Sedan 2008 har DHL Global Forwarding hyrt flera platser från Prologis i Nederländerna: 17 700 kvadratmeter vid Prologis Park Venlo III och ett nytt distributionscenter på 45 000 kvm i Venlo, mindre än 5 kilometer från den tyska gränsen. Den nya byggnaden är en av flera anläggningar som består av Trade Port West Business Park, en viktig industriell knutpunkt under utveckling längs den östra gränsen till Nederländerna. År 2013 förnyade DHL sitt kontrakt med Prologis för Schiphol DC3, en anläggning på 19 435 kvadratmeter. Schiphol DC3 är en modern korsdockningsanläggning nära Amsterdam, som ligger i omedelbar närhet till flera flygtransportörer på Nederländernas viktigaste flygplats.

DHL är en långsiktig Prologis-kund med anläggningar runt om i världen. Därför var det naturligt för DHL Supply Chain att söka Prologis hjälp för utökad kapacitet. DHL Supply Chain hyrde plats i en befintlig byggnad, men ytterligare tillväxt motiverade fastighetsutveckling av en anpassad anläggning. Prologis fastighetsutvecklade ett distributionscenter på 23 000 kvm i Nieuwegein, nära Utrecht. Prologis unika kapacitet att anpassa tillväxttakt med utveckling säkerställde en smidig övergång till den nya anläggningen. Den centrala platsen för nationell distribution gör logistikcentret till en perfekt bas för DHL:s kunder.

Med slutförandet av anläggningen under andra kvartalet 2017, ökade Prologis sin Utrecht-portfölj till mer än 100 000 kvadratmeter.

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.