Eindhoven
Anläggningen, som ligger vid industriområdet Acht i Eindhoven, ligger intill ringleden A2 / N2 Eindhoven, som erbjuder direkt tillgång till Belgien och Tyskland samt Amsterdam i norr. Avtalet utgör ett av de största anpassade byggprojekten i regionen. Expansionen satte fokus på XPO: s åtagande att investera i den expanderande marknaden för värdefulla lager- och distributionstjänster i Benelux, och områdets allt starkare profil som ett strategiskt logistikcenter för Centraleuropa.

Expansion i Venlo
Under 201O tillkännagav XPO Logistics och Prologis fastighetsutvecklingen av 60 000 kvm, en expansion som ligger vid Trade Port North i Venlo i Nederländerna. Anläggningen, DC7, blev färdig i mitten av 2017. Funktionerna inkluderar LED-belysning och BREEAM-ackrediteringen "Very Good".

Logistics hot spot
Venlo är en plats i Beneluxregionen där efterfrågan på högkvalitativa anläggningar ökar kraftigt.

– Vi har en stark position i Venlo, den ledande logistikhuben i Nederländerna, men vi vill ständigt expandera vår park för att erbjuda våra kunder moderna, högkvalitativa distributionsutrymmen. XPO Logistics är en långsiktig och global kund med tillväxtambitioner. Vi ser fram emot att underlätta denna tillväxt, säger Bram Verhoeven, landschef Prologis Benelux, om den nya expansionen under i 2016.

Kommunalt sammarbete I Venlo
En del av Venlos framgång som logistikcentrum är ett resultat av långsiktig planering.

– Regionen investerade i en position som logistiknav för många år sedan, och Prologis har varit en långvarig strategisk partner, förklarar Stephan Satijn, ekonomiansvarig i Venlo kommun

Prologis äger 6 distributionsanläggningar i Venlo. Den senaste fastighetsutvecklingen av DC7 ökade Prologis Venlo-portföljens storlek på Prologis Park Venlo från 180 000 till 250 000 kvadratmeter.

Expansion i Schiphol
År 2016 utvecklade Prologis ett nytt distributionscenter för XPO Logistics hos Prologis Fokker Logistics Park i Schiphol. Anläggningen var den 21:a för XPO Logistics i Nederländerna. Prologis Fokker Logistics Park är den största flygplatsanknutna privatägda logistikparken i Europa, med totalt 89 500 kvadratmeter logistikutrymme. Schiphol är en viktig knytpunkt till inhemska distributionsanläggningar.

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.