Möjligheten

Örebro är en väletablerad logistikplats i Sverige. Den kom på andra plats på branschtidskriften Intelligent Logistiks lista över Sveriges bästa logistiklägen 2016 och efterfrågan är hög. Prologis har ett 45 000 kvadratmeter stort distributionscenter i området, Örebro DC1.

Utmaningen

Även om Örebro DC1 var perfekt belägen, så var själva byggnaden i behov av upprustning för att leva upp till de stränga kraven i vår portfölj. Byggnaden var långt från uttjänt, så Prologis beslöt att genomföra en omfattande renovering. Renoveringar är en viktig del i vår affärsstrategi och ett uttryck för vårt långsiktiga fokus, vår innovativa inställning och vårt hållbarhetsengagemang.

Lösningen

Renoveringen pågår nu. Den inleddes när Örebro DC1:s tidigare hyresgäst bestämde sig för att flytta. Upprustningen kommer att omfatta nya golv och ytterväggspaneler, byte av åtskilliga dockor och portar, målning av innerväggar, förbättringar av körbanor och installation av LED-belysning som är minst 35 procent mer energieffektiv än traditionell lagerbelysning och standard i alla Prologis nybyggnationer och eftermonteringsprojekt. Renoveringen förväntas vara klar under andra halvan av 2018.

När renoveringen hade inletts skrev Prologis kontrakt om 33 000 kvadratmeter med KGA Logistik AB, som är marknadsledande i Sverige inom logistik av alkoholprodukter. KGA Logistik AB är ett fristående dotterbolag till restauranggrossisten Martin & Servera, och den största kunden är Systembolaget. Flytten innebär att KGA Logistik AB nästan fördubblar sin lageryta och tar med sig omkring 60 anställda till Örebro. Hyresöverenskommelsen omfattar också möjligheten att dra spår in i byggnaden. Som förströelse finns även en fullt fungerande bowlingbana och ett gym.

Lärdomen

Örebro DC1 är Prologis äldsta fastighet i Sverige. Eftersom vi inte bara är experter på utveckling av tidigare ej anlagd mark, utan även på ombyggnader och renoveringar, kan vi erbjuda logistikfastigheter av högsta standard utan att behöva göra åverkan på befintlig infrastruktur. KGA Logistiks val att ingå hyresavtal med oss ger stöd för den strategin.

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.