BREEAM grundades 1990 och var världens första process för att bedöma byggnaders hållbarhet. BREEAM behandlar och bedömer flera livscykelstadier, inklusive nybyggnation, renovering och användning. BREEAM är världens ledande standard för hållbarhetsbedömning av byggnader, masterplanerade projekt och infrastruktur.

BREEAM är tänkt som ett kostnadseffektivt sätt att skapa ett hållbart värde i projekt och hjälper investerare, utvecklare, konstruktions- och byggteam och hyresgäster att använda naturresurser på ett effektivare sätt. BREEAM bedömer upphandling, konstruktion, byggnation och drift av ett utvecklingsprojekt mot prestationsbaserade riktvärden. BREEAM mäter det hållbara värdet i ett antal kategorier, från energi till ekologi. Varje bedömd kategori omfattar en rad olika faktorer, bland annat konstruktionens påverkan och koldioxidutsläpp, hållbarhet och motståndskraft, anpassning till klimatförändringar samt ekologiskt värde och skydd av den biologiska mångfalden. Inom varje kategori får projektet poäng för att uppfylla och överträffa riktmärkesmålen. Projektets sammanlagda totalsumma avgör dess totala betyg. Oberoende, licensierade bedömare utför BREEAM-bedömningar. De betygsätter och ackrediterar projektet på en skala med betygen ”godkänt”, ”bra”, ”mycket bra”, ”utmärkt” och ”enastående”.

Prologis strävar efter att leda branschen inom hållbar utveckling med byggnader som är utformade för att minimera avfall samt energi- och vattenanvändning. Sedan 2006 har Prologis byggt mer än 50 BREEAM-godkända lagerlokaler. I januari 2016 uppnådde vi BREEAM 2014 "Outstanding" -ackreditering för DC2, vårt 360 000 kvadratmeter stora distributionscenter på Prologis Park Dunstable. Detta var den första industribyggnaden som uppnådde en "Outstanding" klassificering enligt BREEAM:s strängare riktlinjer från 2014.

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.