Vi vet att våra byggnader påverkar de samhällen de ligger i. Därför är våra logistikparker utformade för att minimera miljöpåverkan och maximera energieffektiviteten. Vi investerar i utfyllnadsplatser som ligger i närheten av stora populationer – för att garantera korta transportsträckor.

Eemhaven DC2 renovation and park development

Renovering av Prologis Park Eemhaven

Efterfrågan på logistikfastigheter i Benelux är hög. Eemhaven, som ligger i Rotterdams hamn, är en viktig marknad. Under de senaste åren har Prologis utökat sin portfölj med sju distributionscenter i Eemhaven till en park genom att förvärva och renovera tre anläggningar på angränsande tomter.

Hållbar utbyggnad av Prologis Park Hamburg-Hausbruch

Hållbar utbyggnad av Prologis Park Hamburg-Hausbruch

För snart 30 år sedan byggdes en anläggning i Hamburg-Hausbruch, Tyskland, för mikrochiptillverkaren Philips. Philips dotterbolag NXP Semiconductors använde senare byggnaderna kort och flyttade ut sommaren 2010. 2011 köpte Prologis, som redan ägde två andra logistikanläggningar på platsen, den tidigare Philips-anläggningen för att utveckla en ny spekulativ anläggning.

Tillämpad hållbarhet i nyutveckling - Moissy 2

Hållbara värden som tillämpas på ny utveckling - Moissy 2

Eftersom vi fokuserar på hållbarhet spelar utvecklingen av tidigare exploaterad mark en viktig roll i Prologis portfölj. Denna utveckling skapar nytt utrymme med minimal påverkan på miljön. Inga nya markområden är förseglade; tidigare föroreningar avlägsnas; och marken återanvänds. Prologis Park Moissy 2 i Frankrike är en sådan utveckling. Fastigheten ägdes tidigare av PSA-gruppen. Biltillverkaren använde anläggningen som ett lagringscenter för reservdelar, och Prologis hade möjlighet att köpa den.

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.