Vi är glada över att äntligen kunna presentera vår årliga ESG-rapport (miljöförvaltning, socialt ansvar och styrning). Den beskriver vår tillväxt och våra resultat inom hållbar logistik, våra #prologispeople och vad Prologis gör för att förbättra och skapa mer motståndskraftiga samhällen. Detta sker samtidigt som vi lanserar en ändring av varumärket Prologis Essentials, som ska bli mer transparent, betjänas bättre och utökas med nya tjänster och erbjudanden till våra kunder.

ESG-rapporten för 2022–2023 ger insikter om våra ESG-mål och framsteg, net zero, förnybar energi, vår kapacitet för laddning av elbilar, investeringar i innovation, styrning och socialt ansvar. Detta är Prologis sjuttonde utgåva sedan 2006, långt innan ”ESG” och ”hållbarhet” var ledord i någon bransch.

Vår klimatstrategi drivs som alltid av vårt fokus på kundcentrering. Allt fler regeringar och myndigheter pressar företag att inkludera hållbarhet i sin rapportering – vi hjälper våra kunder att uppnå sina mål genom att erbjuda en rad lösningar för hållbarhet, förnybar energi och mobilitet via vår plattform Prologis Essentials.

Globala höjdpunkter från rapporten omfattar:

  • Net zero: Vi ökade våra klimatambitioner genom att presentera ett mål om att uppnå net zero i vår verksamhet senast 2030, och i hela vår värdekedja senast 2040.

  • Solenergi: Översteg 400 megawatt solenergiproduktion i hela vår portfölj.

  • LED-belysning:  Installerade LED-belysning i 71 % av vår globala portfölj.

  • DEIB (Diversity, Equity, Inclusion, Belonging): Vi är stolta över att 49 % av vår globala personalstyrka är kvinnor, och att 44 % av chefspositionerna innehas av kvinnor.

  • Styrning: 88 % medarbetarengagemang i pulsenkäten samt ett Glassdoor-betyg för vd-godkännande på 99 %.

  • Bonus till anställda: Under 2022 utgjorde ESG-resultat 10 % av våra bonusstyrkort. Vi planerar att göra samma sak 2023.

  • Arbetskraft: 21 000 personer har utbildats inom logistik genom vårt CWI (Community Workforce Initiative) sedan 2018.

  • Social påverkan: Genom vårt Space for Good-program donerade Prologis nästan 46 452 kvm (2,32 miljoner euro) i hyra till katastrofhjälp och bistånd. På IMPACT Day 2022, vår årliga globala volontärsdag, donerade #prologispeople mer än 8 500 timmar för att göra våra samhällen bättre.

  • Tankeledare: Vårt signaturevenemang, GROUNDBREAKERS, sågs av mer än 15 000 personer och innehöll en rad framåtblickande ledare och innovatörer inom försörjningskedjan.

  • Global påverkan på försörjningskedjan: Enligt en studie från Oxford Economics (2022) transiteras varor för cirka 506 miljarder euro (3,1 % av den sammanlagda BNP:n) genom Prologis lager i EU.

Citat från Ben Bannatyne, vd, Prologis Europe:

”Prologis ESG-rapport för 2022–2023 är ett tydligt exempel på vår strävan mot net zero senast 2040. Prologis har oförtrutet hållit fast vid att allt vi gör är för våra kunders bästa. Det driver oss att vara proaktiva och innovativa, vilket våra årliga ESG-poäng vittnar om. Jag är stolt över att Prologis Europe är en ledande kraft inom den globala försörjningskedjebranschen, vilket gör det möjligt för våra kunder att uppfylla sina egna hållbarhetsmål och utveckla sina verksamheter.”

Du kan ladda ned den fullständiga ESG-rapporten och sammanfattningen här.

Ytterligare material/information:

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.