Den 28 juni bjöd Prologis, enligt tradition, in till taklagsfest på Prologis Park Rosersberg DC4 för att fira att byggnadens högsta punkt är lagd. Festen var ett bra tillfälle att uppmärksamma den senaste i raden av förvärv och spekulationsbyggen på den nordiska marknaden, som väntas vara färdig för inflyttning till årsskiftet.

Över 100 gäster samlades på den toppmoderna logistikytan som sträcker sig över cirka 20 000 kvadratmeter.

- Med trevligt sällskap och god mat fick vi möjlighet att visa upp en anläggning vi är väldigt stolta över. Tillsammans med våra entreprenörer och mäklare firade vi det hittills framgångsrika bygget och att Prologis Park Rosersberg DC4 snart står helt klar för inflytt, säger Tony Johansson, Head of Development, Nordics.

topping-out ceremony in Rosersberg

 

Med sin strategiska position utmärker sig Rosersberg på den nordiska logistikmarknaden. Med endast 10 kilometer till Arlanda flygplats, 34 kilometer till Värtahamnen och E4:an precis intill utgör Rosersberg ett av det mest etablerade logistiknavet i regionen.

Prologis Park Rosersberg DC4 kommer att byggas enligt Breeam "Excellent"-standard och bidrar till organisationen Cool Earths arbete för att skydda hotade regnskogar. I byggnationen används dessutom pappreglar från Wood Tube istället för traditionella stålreglar, samt byggskivor av återvunnet förpackningsavfall från Ricoma i syfte att göra hela fastigheten mer hållbar.

Byggnaden kommer dessutom att få ett antal kvalificerade features i sitt basutförande, så som solceller på taket, stora ljusinsläpp och en frihängande mezzanin, samt självbevattnande växtlighet för en god arbetsmiljö och bra luft. Fastigheten ligger även i direkt anslutning till ett grönområde där uteplatser planeras för de som ska jobba i fastigheten.

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.