I en av Prologis lagerlokaler i Upplands Väsby har en helt ny verksamhet vuxit fram. Ett vanligt lager har nu transformerats till Stockholms bästa padelhall på över 6 000 kvadratmeter - Ultimate Padel. Men grundarnas vision stannar inte där - de vill kunna ge tillbaka till närområdet och ge fler unga chansen att spela.

Padel är utan tvekan en av Sveriges hetaste sporter just nu. Många hallar utvecklas och antalet spelare bara ökar. I Upplands Väsby har Ultimate Padel tillsammans med Prologis skapat en helt ny padelupplevelse, en satsning som belönats med utmärkelsen ”Stockholms bästa padelhall” och även hamnat topp tre i Sverige.

Hallen som invigdes i oktober 2020, har 18 inomhusbanor och adderar nu sju utomhusbanor inför sommarsäsongen. Den är totalt på över 6 000 kvm vilket innefattar banor, omklädningsrum, bastu, lektionssalar, konferenslokaler och kontor. En suverän takhöjd på 11 meter, energisnål och behaglig LED-belysning samt väldämpade bullernivåer skapar bästa tänkbara miljö för padel.

– Vi har tillsammans med Prologis lyckats komma nära vår vision. Redan i starten överträffade vi våra besöksmål och har kunnat hålla öppet på ett säkert sätt under hela pandemin, säger Felix Johansson på Ultimate Padel som nu har 800-1000 spelare per dag.

Men Ultimate Padels vision var inte bara att skapa den bästa hallen. De vill också öppna upp och bredda sporten för nya grupper av spelare i en sport som annars brukar kallas mellanchefernas. Närsamhället ska kunna få nytta av verksamheten.

– Vi har satsat hårt på en organiserad barn- och ungdomsverksamhet som vi kallar Ultimate Padel Academy, fortsätter Felix. Just nu har vi över 100 ungdomar i åldrarna 7-16 år som varje vecka spelar padel på eftermiddagarna. Allt med utbildade tränare som leder padelskola för de yngre och coachar de lite äldre. Tanken är att alla ska få spela med andra på samma nivå och utvecklas i sin egen takt.

Under loven arrangeras ungdomscamps och just nu planeras sommarens ungdomsläger, Ultimate Summercamp, från mitten av juni till slutet av augusti. Utöver den direkta ungdomssatsningen bjuds även skolor från närområdet in för att ha sina idrottslektioner i hallen. Klasser från Upplands Väsby och Sollentuna har redan varit på plats, men även skolor från Täby har visat intresse.

Bland grundarnas ambitioner finns också viljan att göra sporten mer jämställd. Det som från starten var 75 procent killar bland spelarna har nu börjat förändras.

– Bland de allra yngsta är det i dag är lika många tjejer som killar, säger Felix. Bland de äldre, upp till 17 år, är killarna fortfarande något fler, men totalt har vi en positiv trend senaste halvåret där antalet damspelare ökat avsevärt. Över 40 procent av spelarna är nu kvinnor.

Ultimate Padel har bara börjat sin verksamhet och väntar nu på att starta en förening som kan ansluta sig till Svenska Padelförbundet som nu också blivit medlemmar av Riksidrottsförbundet.

– När det är klart kan vi göra ännu mer för skolor och ungdomar i området, avslutar Felix.

Fakta:

Utformningen av padelhallen baserades på en bred research kring vad som saknades i andra hallar och vad spelarna efterfrågade. Här är egenskaperna som ger Ultimate Padel toppbetyg:

  • Bullerdämpning i hallen
  • Ordentliga omklädningsrum
  • Bra utrymme mellan banorna
  • Hög kapacitet med många banor
  • Stor lounge med bra öppettider, service och bemötande
  • Bra belysning med LED
  • God ventilation och isolering så att hallen känns sval även när det är varmt ute

”Prologis har varit ett bra stöd under hela processen. De har engagerat sig, varit lyhörda och hjälpsamma när vi haft utmaningar. Vi har uppskattat att de även varit här och provspelat och sedan de öppnat ett Stockholmskontor känns det som att de blivit ännu mer snabbfotade.”

Felix Johansson, medgrundare och kommunikationsansvarig på Ultimate Padel

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.