Portföljen består av 11 moderna och flexibla fastigheter som byggts för att möta dagens kunders avancerade krav. Fastigheternas läge kompletterar också Prologis befintliga portfölj på mycket bra sätt. Listan över hyresgäster som följer med förvärvet består av solida bolag som både är nya och befintliga kunder till Prologis.

Portföljen förvärvades av Prologis European Logistics Fund (PELF).

I linje med Prologis nordiska strategi

Fastigheterna ligger alla i närheten av Prologis befintliga bestånd och hela 70 procent av den förvärvade portföljen ligger i Stockholm och Göteborg.

I och med förvärvet expanderar två av Prologis existerande logistikparker till över 120 000 kvadratmeter var. Parkerna ligger idag på Hisingen i Göteborg och i Arlanda stad, nära Arlanda flygplats och 30 minuter från centrala Stockholm.

‒ Fastigheternas höga kvalitet, en stark marknad, den solida kundbasen och det faktum att byggnaderna på ett yppperligt sätt kompletterar vårt eget bestånd, skapar en robust strategisk bas för att bygga långsiktiga värden, säger Bram Verhoeven, senior vice president, regional head på Prologis Northern Europe.

Säljare är Logistikfastigheter Sverige AB, som grundades 2016 av pensionsbolaget Alecta och fastighetsutvecklaren Bockasjö AB.

I den här affären har Prologis rådgivits av JLL och DLA Piper.

Ostium
Nya 120,000 kvm stora Prologis Göteborg Park II. Hisingen, Göteborg

 

Läs mer

Nyare artikel
Vi utvecklas bortom fyra väggar och ett tak, för att finnas där för våra kunder

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.