Prologis förvärvar mark och bygger nytt i Rosersberg

Investeringen är den senaste i raden av förvärv och spekulationsbyggen genomförda av Prologis på den nordiska marknaden. Som ledande leverantör av logistikfastigheter äger Prologis 34 högkvalitativa lagerlokaler och distributionscenter i Norden. Den planerade fastigheten Rosersberg DC4 kommer nu att stärka företagets närvaro ytterligare, i Norden såväl som i Sverige och i den strategiskt viktiga Stockholmsregionen.

– Denna transaktion ger oss möjlighet att förvärva en av de sista tomterna som finns i Rosersberg, som är den mest etablerade logistikparken i Stockholm och hela Sverige. Denna affär kommer inte bara att öka vårt fotavtryck i denna högkvalitativa multimodala park, utan kommer med tanke på rådande markbrist och låga vakansgrader också sätta oss i en stark position för hyresgästförfrågningar, säger Caroline Nirberg, market officer på Prologis Norden.

Nybyggnation med fokus på hållbarhet

Som exempel på bolagets höga hållbarhetsambitioner utvärderas Prologis Norden alla nybyggnationer av BREEAM, Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method. Rosersberg DC4 kommer att byggas i enlighet med BREAAMs ”Very Good”-standard. Därtill klimatkompenseras nybyggnationen via organisationen Cool Earth som skyddar hotad regnskog.

Rosersberg utgör det mest etablerade logistiknavet i regionen och utmärker sig på den nordiska logistikmarknaden med sin strategiska position. Med endast 10 kilometer till Arlanda flygplats, 34 kilometer till Värtahamnen och med E4:an precis intill, erbjuds parkens hyresgäster goda möjligheter att effektivt nå ut till kunder i Norden och hela Europa. 

I affären har Prologis rådgivits av DLA Piper.

Related Features