Tony Johansson är Head of Development Management, Nordics. Det innebär att han och hans team ansvarar för den övergripande utvecklingen för Prologis i Norden. Teamet leder flera byggprojekt där kundens behov alltid är i fokus.

Tony Johansson har genom åren samlat på sig över 100 000 kvadratmeters utvecklingserfarenhet. Han började på Prologis som projektledare Nordics i maj 2019 och gick över till Head of Development Management, Nordics i början av 2022. ”Jag ansvarar för det team som sköter hela utvecklingsprocessen för en logistikfastighet från dess att marken identifieras tills att byggnaden står färdig och upplåts”, säger han om sin roll.

Han berättar att nöjda kunder alltid är teamets huvudsakliga fokus och att han har en klar bild av hur detta bäst uppnås.

”Att se till att hyresgästerna är nöjda med den produkt de hyr är såklart väldigt viktigt, men ännu viktigare är nästan den resa vi gör tillsammans med kunden under utvecklingen av en fastighet. Många av kunderna är jag fortfarande i nära kontakt med långt efter att ett projekt är klart, även om deras och mina nya dagliga uppgifter inte korsar varandra. Ingenting är viktigare för oss än att kunden ser oss som en pålitlig one-stop partner som tillgodoser fler behov än vad den traditionella hyresvärden gör.”

Tony Johansson

 

Tony har en kandidatexamen i byggteknik och konstruktionsberäkning från Högskolan i Halmstad och har jobbat för Prologis i olika roller under sin tid på Prologis. Tidigare arbetade han som projektledare på ett svenskt prefabbetongföretag i två och ett halvt år.

”Att arbeta för ett internationellt storskaligt företag som Prologis och all kunskap det för med sig är ett privilegium. Jag har lärt mig mer eller mindre allt jag kan från mina fantastiska kollegor, framför allt om fastighetsbranschen i stort och allt utanför själva byggandet.”

Tony berättar också att hans största fritidsintresse passar väl ihop med Prologis tankar och ambitioner kring hälsa.

”Jag har en stor passion för träning som jag delar med min familj, det gläder mig därför att träningsaspekten återkommer i många av våra projekt. Det visar sig inte minst i form av PARKlife, vårt sätt att främja en hälsosam livsstil.”

På frågan om hur han ser på Prologis framtid lyfter han engagemanget för ESG (environmental, social and governance) som någonting som kommer att lyfta verksamheten och byggnaderna till en ny nivå. ”Detta arbete kommer inte bara att öka effektiviteten och intäkterna, utan även att särskilja Prologis som företag och förbättra talangrekryteringen”, avslutar Tony.

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.