”AI är som ett stort, snabbt tåg – men innan du kan använda AI och få ut värde av det måste din data vara digitaliserad”, säger Hamid Moghadam, vår medgrundare, styrelseordförande och vd på vårt senaste evenemang för thought-leaders, GROUNDBREAKERS 2023, som hölls i oktober. Ted Decker, ordförande, vd och koncernchef för The Home Depot instämde: ”Alla företag måste vara teknikföretag, dataföretag och i allt högre grad datateknikföretag.”

Det sammanfattade endagsevenemanget: det krävs data som bidrar med innovation och insikter vad gäller rörlighet, arbetskraft, energi och driftseffektivitet för att skapa värde och framgång inom logistik. 

”Generativ AI förändrar sättet att arbeta med logistik. Det ger företagen en överblick över hela processen vad gäller rutter och mönster, via värdefulla mänskliga ”brödsmulor”, och tar hänsyn till flera påverkande faktorer (t.ex. skolområden/tider, rusningstid osv.). Det leder till leveranser utan förseningar och avbrott, vilket är vad verklig automatisering kan bidra med till industrin”, säger Chazz Sims, medgrundare av Wise Systems, på evenemanget som besöktes både digitalt och fysiskt av tusentals människor runt om i världen.

För tredje året i rad var Sims en av ledstjärnorna inom försörjningskedjor, energi, ledarskap och innovatörer på GROUNDBREAKERS 2023 . 

Grön, ren energi för massorna

Stella Li, EVP på BYD Company Ltd. och vd för BYD Americas, sa: ”Under de kommande tre till fem åren kommer avancerade innovationer inom elbatterier att göra det möjligt att ladda även tunga lastbilar som körs i hamnar på 30 minuter”, i ett samtal modererat av FreightWaves grundare och vd Craig Fuller, och med panelexperterna Stella Li, EVP på BYD Company Ltd. och vd på BYD Americas, Dave Merrill, medgrundare och vd på Elroy Aviation samt Laura Renger, vd på California Electric Transportation Coalition.

Samtalet inkluderade insikter om arbetsstyrkans välmående. I kombination med AI-ledd tidseffektivisering förhindras förseningar och förarnas stressnivåer förbättras. 

”Kommer ChatGPT ta mitt jobb?”

”AI är din assistent. Någon undrade: ”Kommer ChatGPT ta mitt jobb?” Nej, men någon som använder ChatGPT kommer att ta ditt jobb”, sade Azita Martin, vice president och general manager för AI för Retail CPG och QSR, NVIDIA. ”Det är verkligen viktigt, eftersom AI kan analysera en massa data och ge dig en massa information som skulle ta flera personer och veckor att sammanställa.” Hans medpanelister, Brad Stone, författare och senior executive editor på Bloomberg Technology, och Warren Packard, operativ partner på AI Fund, var överens om att kompetenshöjning är nyckeln till att stärka arbetskraften.

GROUNDBREAKERS 2024

Vi är glada över att kunna meddela att GROUNDBREAKERS 2024 för första gången kommer till Europa, närmare bestämt London, den 2 oktober 2024. Följ Prologis på LinkedIn för ytterligare uppdateringar om vårt viktiga evenemang för tankeledare.

Missa inte lärdomarna

Det finns många fler lärdomar och insikter. Keynote- och paneldiskussionerna för GROUNDBREAKERS 2023 kan ses på begäran här.

NU KÖR VI

Varje relation börjar med ett samtal. Vårt team finns här för dig.